12.12.2017

  Oikeasti merkityksellistä työtä

  Puolustusvoimat työllistää ammattisotilaiden lisäksi paljon siviilejä. ”Täällä pääsen pelaamaan isommilla pelimerkeillä kuin missään muualla.”

  Sami Sundström
  Insinöörimajuri, DI, erikoisupseeri

  ”Olen siviilikoulutuksen saanut sotilas.  Taustaltani olen teoreettisen sähkötekniikan diplomi-insinööri, jolla on pitkä kokemus muun muassa alan kouluttajana, kehittäjänä sekä opettajana. Pääesikuntaan tulin vuonna 2014.

  Työskentelen tällä hetkellä tutkimussektorilla, jossa muun muassa etsin uusia teknologioita. Kehitän ja tutkin niitä sekä luon osaamista, jota voimme käyttää tulevaisuuden suorituskykyhankkeissa.

  Puolustusvoimat työllistää ammattisotilaiden lisäksi paljon siviilejä. Me erikoisupseerit olemme siviilalojemme erikoisosaajia, joiden ajattelu lähtee muusta kuin perinteisestä sodankäynnistä.
  Tulevaisuudessa esimerkiksi kyberturvallisuus tulee olemaan kenttä, johon tarvitaan uusia osaajia tietotekniikan alalta.

  Pitkien perinteiden organisaatioksi Puolustusvoimat on yllättävän moderni. Työskentelemme ajanmukaisella laitteistolla ja tehtävien niin salliessa myös etänä. Monia yllättää, kuinka rento
  työilmapiiri meillä onkaan.

  Täällä pääsen pelaamaan isommilla pelimerkeillä kuin missään muualla. Me teemme oikeasti merkityksellisiä asioita.”

  Joka aamu tiedän, miksi menen töihin.

   

  Puolustusvoimat - logo

  Puolustusvoimien palveluksessa olevasta 12 000 työntekijästä 4 000 on siviilejä. Tarjoamme työtä muun muassa informaatioteknologian, tekniikan, logistiikan, talous- ja henkilöstöhallinnon, terveydenhuollon ja koulutuksen asiantuntijoille eri puolilla Suomea.

  Erityisen tyytyväisiä työntekijämme ovat työn merkitykselliseen sisältöön, oman työyhteisön ilmapiiriin sekä hyvään esimiestyöhön. Kannustamme henkilöstöä kehittämään osaamistaan niin kouluttautumalla kuin hakeutumalla erilaisiin vaativampiin tehtäviin. Puolustusvoimissa kehitetään jatkuvasti myös kokonaisvaltaista työhyvinvointia.

  www.puolustusvoimat.fi

   

  Artikkeli on toteutettu yhdessä Puolustusvoimien kanssa.
  Teksti: Elli Collan, kuva: Samuli Skantsi.

  Share: