12.12.2017

  Tasasähkön taitajat löytyvät Fingridiltä

  Sallamaria Iltanen, Tuomas Rauhala ja Patrick Lindblad työskentelevät Fingridillä.

  Fingridillä tehdään töitä yhteisen hyvän eteen, jotta kaikilla on Suomessa sähköä. Tasasähköyksikkö vastaa sähkönsiirtoyhteyksistä Ruotsiin ja Viroon.

  Sallamaria Iltanen
  Suunnitteluinsinööri HVDC-yksikössä (suurjännitetasavirta)

  “Ihastuin sähköön lukiossa ja siitä se sitten lähti. Opiskelin sähkövoimatekniikkaa Otaniemessä ja valmistuin diplomi-insinööriksi. Aloitin Fingridillä kesätöissä ja tehtyäni diplomityön tasasähköyksikköön jatkoin töitä kokoaikaisena.

  Tällä hetkellä toimin tasasähkökaapeleihin liittyvissä asiantuntijatehtävissä. Yritämme saada erilaisilla tutkimuksilla selville, mitä meressä kulkeville kaapeleille kuuluu. Kiinnostavinta ja samalla haastavinta on uuden oppiminen, sillä tasasähköstä ei opetettu yliopistossa kovin paljoa.

  Fingridillä suunnitellaan rakennuttamista ja projekteja hyvin pitkällä tähtäimellä. Työssäni tarvitaan kärsivällisyyttä ja rauhallisuutta, jotta jaksaa perehtyä riittävästi kulloiseenkin tilanteeseen ja selvittää kokonaiskuvan.”

  Fingridillä suunnitellaan rakennuttamista ja projekteja hyvin pitkällä tähtäimellä.

  Tuomas Rauhala
  HVDC-yksikön päällikkö

  “Energia-alalla on käynnissä hyvin voimakas muutos ja tulevaisuus on täynnä uudentyyppisiä teknisiä haasteita. Tulevaisuuden voimajärjestelmä tulee olemaan hyvin erilainen kuin se, mitä meille on koulussa opetettu.

  Kiinnostuin sähköalasta sattumalta, kun hain teknilliseen korkeakouluun hyvän ystäväni vanavedessä. Opiskelin sähkövoimatekniikkaa ja aloitin täällä kesätöissä jo ensimmäisen vuoden opiskelijana. Fingrid rahoitti diplomityöni sekä tutkijaopintojani.

  Työnkuvani on hyvin monipuolinen. Esimiestehtävien lisäksi tuen teknisiä asiantuntijoita, teen hankintoja ja toimin yhteistyössä käytön sekä voimajärjestelmän suunnittelun kanssa. Yksikkömme vastaa suurelta osin omistamistamme sähkönsiirtoyhteyksistä Ruotsiin ja Viroon.”

  Energia-alalla on käynnissä hyvin voimakas muutos ja tulevaisuus on täynnä uudentyyppisiä teknisiä haasteita.

  Patrik Lindblad, 54
  Konvertteriasemien automaatiopuolen vastaava

  “Teemme töitä yhteisen hyvän eteen, jotta kaikilla on Suomessa sähköä. Siihen kiteytyy Fingridin olemus.

  Matematiikka ja fysiikka olivat lempiaineitani. Kun opettajani sanoi, että sinä menet TKK:lle, noudatin neuvoa ja päädyin alalle.

  Minulla on pitkä työura suunnitteluinsinöörinä, sähköasemien projektipäällikkönä ja asiantuntijana sekä yli 10 vuoden kokemus relesuojaustiimin vetäjänä. Vuonna 2014 huomasin kaipaavani jotain uutta ja aloitin työt Fingridin uudessa HVDC-yksikössä.

  Tällä hetkellä hoidan ja hoivaan HVDC-asemien automaatio- ja suojausjärjestelmiä, selvitän vikoja ja ylläpidän kansainvälistä yhteistyötä luotettavuuspuolella. Työhöni kuuluu sekä isoja kokonaisuuksia että pieniä yksityiskohtia.

  Fingrid on luotettava ja turvallinen paikka työskennellä. Täällä on erittäin hyvä henki.”

  Teemme töitä yhteisen hyvän eteen, jotta kaikilla on Suomessa sähköä.

   

  Fingridin logo

  Yhteiskunta toimii sähköllä. Fingridin tehtävänä on huolehtia, että Suomi saa sähköä häiriöttä joka hetki. Fingridin vastuulla on sähkönsiirto Suomen kantaverkossa.

  Työllistämme Suomessa noin 350 henkeä kuudella eri toimipaikalla. Fingridin ammattilaiset ovat osa joukkuetta, jota yhdistää monipuolinen asiantuntemus, aktiivinen tiedon jakaminen ja yhteisöllinen ilmapiiri.

  Kannustamme työntekijöitä jatkuvaan työssä oppimiseen ja itsensä kehittämiseen. Ennakkoluulottomuus, rohkeus ja avoimuus ovat valttejamme, kun viemme yhdessä Suomea kohti tulevaisuuden sähköjärjestelmää.

  www.fingrid.fi

  Fingrid LinkedInissäFingrid FacebookissaFingrid TwitterissäFingrid Instagramissa

   

  Artikkeli on toteutettu yhdessä Fingridin kanssa. Teksti ja kuva: Niko Jekkonen

  Share: