14.5.2014

  Fingridillä pääsee työskentelemään kansainvälisessä ympäristössä

   

  Tuomas Maasalo, 29 kehityspäällikkö

  Isäni on tehnyt sähköverkkotoiminnan parissa pitkän uran, ja päädyin Fingridille hänen vanavedessään. Olin täällä kolmena vuonna kesätöissä ja tein myös diplomityöni yhtiölle. Nyt olen toiminut reilun vuoden kehityspäällikkönä omaisuuden hallinta -toiminnossa. Teen talouden seurantaa ja raportointia. Olen hankintaprosessissa mukana ja ylläpidän sekä kehitän Fingridin urakoitsijat ja palveluntoimittajat kattavaa toimittajarekisteriä. Vastaan myös yhtiön projektisalkun hallinnan ylläpidosta.
  Valmistuin Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta tuotantotalouden diplomi-insinööriksi syksyllä 2009. Luin pääaineenani laskentatoimea ja laajana sivuaineena sähkövoimatekniikkaa. Fingridillä saan tehdä monipuolista ja yhteiskunnallisesti merkityksellistä työtä. Haluan kehittyä nykyisessä tehtävässäni ja voisin toimia joskus myös esimiestehtävissä. Fingridillä on hyvät etenemismahdollisuudet, ja täällä kannustetaan myös työkiertoon.

  Fingrid on keskikokoinen asiantuntijorganisaatio. Talossa on hyvä työilmapiiri, ja töihin on aina kiva tulla. Arvostan sitä, että Fingridillä joustetaan yrityksen ja työntekijöiden tarpeiden mukaan. Se vaikuttaa positiivisesti työn tuloksiin.
  Meiltä voi päästä ulkomaille töihin esimerkiksi eurooppalaisen kantaverkkoyhtiöiden yhteistyöjärjestö ENTSO-E:n kautta. Teemme sähkömarkkinoiden laajenemisen myötä aktiivisesti kansainvälistä yhteistyötä. Englannin ja ruotsin lisäksi venäjän osaaminen on tällä alalla iso bonus.

  Tarvitsemme tulevaisuudessa osaajia, jotka pystyvät mukautumaan monenlaisiin rooleihin. Sähköverkkoliiketoiminnan ymmärtäminen on suureksi eduksi, ja alalla tarvitaan myös itseohjautuvuutta ja ennakkoluulottomuutta. Fingridillä voi kehittyä kansainvälisestikin arvostetuksi huippuosaajaksi.

  Teksti: Noora Niemelä // Kuva: Teemu Granström

  Fingrid.

  Share: