12.12.2017

  Nesteellä onnistutaan yhdessä

  Markku Pirnes - Neste

  Markku Pirnes vastaa Nesteellä tuotantolinjan kokonaisturvallisuudesta ja suorituksesta. ”Alan edelläkävijyytemme nostaa henkeä työpaikalla.”

  Markku Pirnes
  Tuotantopäällikkö, Neste Oyj

  Moni ei edes tiedä, että Nesteellä on Suomessa jalostamokokonaisuus, joka koostuu viidestä tuotantolinjasta. Nämä tuotantolinjat sijoittuvat kahdelle eri toimipaikalle, Porvooseen ja Naantaliin. Kun kerroin meneväni töihin Nesteelle Porvooseen, muutama tuttu ajatteli huoltoasemaa.

  Taustani on prosessitekniikassa. Tulin Nesteelle käyttöinsinööriksi ja nykyiseen tehtävääni olen edennyt talon sisällä.  Tuotantoprosessi on tullut tutuksi monesta eri kulmasta, mikä auttaa näkemään asiat monipuolisemmin päätöksiä tehdessä.

  Vastaan yhden tuotantolinjan kokonaisturvallisuudesta ja suorituksesta.  Teemme usein mielenkiintoisia koeajoja sekä niihin liittyviä laskelmia. Kokonaisvastuuni on laaja, mutta olen saanut kasvaa siihen. Myös paineensietokykyä tarvitaan – aina ei voi etukäteen tietää, mihin ympärillä jatkuvasti muuttuva maailma meitä vetää.

  Kehitystyö on jatkuvaa. Neste valitsi muutama vuosi sitten strategiaksi keskittyä uusiutuviin polttoaineisiin ja viime vuonna voittoa kertyi jo yli puolet yhtiön liikevoitosta.

  Alan edelläkävijyytemme nostaa henkeä työpaikalla. Meillä ei siilouduta, vaan tehdään ja onnistutaan yhdessä.”

  Luomme vastuullisia vaihtoehtoja joka päivä.

   

  Neste luo vastuullisia vaihtoehtoja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Voimme auttaa asiakkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeään kaikkialla maailmassa laadukkailla ja vähäpäästöisillä uusiutuvilla tuotteilla ja korkealaatuisilla öljytuotteilla, jotka voidaan yhdistää räätälöidyiksi palveluratkaisuiksi. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lentämiseen ja muoviteollisuuteen. 

  www.neste.fi

   

  Artikkeli on toteutettu yhdessä Nesteen kanssa.
  Teksti: Elli Collan, kuva: Samuli Skantsi

  Share: