30.10.2012

  Neste Jacobsilla on tulevaisuuden tekemisen meininki

  Neste Jacobs: Pekka NurmiPekka Nurmi, 30, Senior Process Design Engineer: ”Neste Jacobsilla mielipiteitäni on aina kuunneltu.”

  Opiskelin Otaniemessä TKK:lla kemiantekniikkaa ja silloin ajattelin, että haluaisin tuotantolaitokselle töihin. Kesällä 2006 tulin kuitenkin Neste Jacobsille kesätöihin ja sain sen jälkeen täältä diplomityöpaikan. Sitä kautta jäin vakituiseen työsuhteeseen.

  Juuri nyt työnkuvaani kuuluu erilaisten teknologisten selvitysten tekeminen vaihteleville asiakkaille. Välillä ratkotaan käytännönongelmia, välillä projektit pohjautuvat asiakkaiden liiketoiminnan vaatimuksiin. Olen myös valmistellut erilaisia tarjouksia.

  Työssäni parasta on haastavuus. Meille tulee oikeasti vaikeita juttuja, eikä aluksi välttämättä ole mitään käsitystä, miten homma tehdään. Pitää käyttää omaa luovuutta ja ratkaista se. Meillä on firmassa paljon ammattitaitoista porukkaa, joilta saa apua tarvittaessa. Neste Jacobsilla on mukava henki ja tulevaisuuden tekemisen meininki.

  Meillä suunnitellaan paljon jo olemassa olevan teknologian puitteissa, mutta lisäksi työskentelemme esimerkiksi uusiutuvien polttoaineiden kanssa. On todella kiinnostava tehdä jotain sellaista, mitä ei ole vielä olemassa.

  Neste Jacobsilla mielipiteitäni on aina kuunneltu. Työpaikalla kaikkein tärkeintä on mielestäni se, että ollaan valmiita auttamaan, jos jollakulla on joku pulma. On tärkeää, että tuntee työyhteisön miellyttäväksi. Huumori tietysti kuuluu asiaan.

  Tällä hetkellä haluaisin suunnata uraani myynnin puolelle. Siellä pääsee työskentelemään enemmän asiakkaiden kanssa ja työtahti on nopeampaa. Projekti voi kestää vaikka 1,5 vuotta, mutta myynnissä tilanteet tulee ja menee nopeasti. Vauhti kiehtoo!

  Logo: Neste JacobsNeste Jacobs on ensisijainen valinta vaativien teknologia-, suunnittelu- ja projektijohtopalveluiden ja ratkaisujen toimittajaksi laajalle joukolle öljy- ja kaasu-, petrokemian- ja kemianteollisuuden sekä biotekniikan alan yrityksiä. Meillä on yli 50 vuoden kokemus teknologiakehityksestä ja investointihankkeiden toteutuksesta Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Lähi-idässä. Panostamme etenkin Lähi-idän ja Venäjän kasvaville markkinoille. Työllistämme 1000 ammattilaista maailmanlaajuisesti.

  www.nestejacobs.com

  Teksti: Helena Hyvönen
  Kuva: Markus Kauppinen.

  Share: