9.11.2013

  Fingridissä monia mahdollisuuksia näköalapaikalla

  Emilia Pekkala, 23, osa-aikatyöntekijä, Timo Kaukonen, 55, suunnittelupäällikkö

  Emilia Pekkala, 23, osa-aikatyöntekijä, Timo Kaukonen, 55, suunnittelupäällikkö

  Fingridissä pääsee näköalapaikalle tekemään merkityksellistä työtä. Kantaverkkotekniikan kehittäjä ja alan edelläkävijä tarjoaa monia mahdollisuuksia läpi työuran.

  Emilia Pekkala, 23, osa-aikatyöntekijä, projekti-, selvitys- ja tietojärjestelmätyöt

  Aloitin Fingridillä vuonna 2012 kesätyöntekijänä. Nyt työskentelen osa-aikaisesti Omaisuuden hallinnan Verkkoinvestoinnit-yksikössä opintojen ohella. Tehtäviini kuuluu monipuolisia selvitystöitä sekä projekti- ja tietojärjestelmien ylläpitoa. Olen saanut heti vastuuta, ja opinnot ovat antaneet työhön hyvän pohjan.

  Itselleni oli jo abivuonna selvää, mihin hakeutuisin opiskelemaan. Aloitin opinnot Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa vuonna 2009. Kandityöni tein suurjännitetekniikan alalta, ja se mahdollisti osaltaan syvemmän perehtymisen voimaverkkoihin. Tarkoitukseni on valmistua sähkötekniikan diplomi-insinööriksi ensi syksynä. Töiltä ja opinnoilta jää vapaa-aikaakin, kun osaa sovitella kurssit ja työn yhteen.

  Olen saanut työskennellä kiinnostavissa projekteissa Fingridin Omaisuuden hallinnan yksiköissä. Fingrid kouluttaa työntekijöitään säännöllisesti ja monipuolisesti, ja työntekijöiden hyvinvoinnista pidetään huolta. Työilmapiiri on rento ja välitön, ja aamuisin on mukava tulla töihin. Olen päässyt tutustumaan moneen mielenkiintoiseen projektiin, ja tulevaisuus näyttää, mihin haluan erikoistua.

  Sähkövoimatekniikan opiskelijana Fingrid tarjoaa minulle koulutustani vastaavia työmahdollisuuksia. On antoisaa syventää Aallossa opittua työssä ja päästä soveltamaan opintoja työelämään. Sähköalalla on Suomelle suuri merkitys. Yhteiskunnan häiriötön toiminta edellyttää paljon osaamista myös sähköalalta. Teemme vastuullista ja merkityksellistä työtä.

  Timo Kaukonen, 55, suunnittelupäällikkö

  Monet mahdollisuudet ovat pitäneet minut alalla 30 vuotta ja Fingridillä 15 vuotta. Meillä on erittäin positiivinen työilmapiiri, ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Pitkät urat kertovat tästä. Eläkkeelle siirtymisten myötä meille on tullut myös paljon uutta väkeä. Markkinoiden murros ja uudet ilmiöt tuovat alalle ja työtehtäviin lisäpotkua. On myös ollut kiinnostavaa päästä kommentoimaan medialle häiriö- ja poikkeustilanteissa.

  Insinööriurani alkoi Imatran Voima Oy:ssä suunnitteluinsinöörinä. Opiskeluaikana työtehtävät tukivat opiskelua. Olen ensin opiskellut teknillisessä opistossa insinööriksi 1981 Helsingissä ja työn ohella diplomi-insinööriksi Tampereella 1992. Esimiestyön myötä olen täydentänyt koulutustani johtamisen opintokokonaisuudella. Fingridin syntyessä 1997 aloitin nykyisissä tehtävissäni käytön suunnittelun suunnittelupäällikkönä.

  Työurani aikana sähkömarkkinat ovat olleet lähes jatkuvassa myllerryksessä – eivätkä muutokset suinkaan ole loppumassa. Uusiutuvan energian tekniikat kehittyvät nopeasti. Yhteiset sähkömarkkinat vaativat lisää siirtokapasiteettia, ja me pyrimme vastaamaan näihin tarpeisiin. Tekniikan kehitys avaa uusia mahdollisuuksia alalla. Uutta väkeä tarvitaan erilaisiin projekti- ja analysointitehtäviin.

  Sähkömarkkinoiden toimintaa pyritään yhdenmukaistamaan koko Euroopan laajuisesti. Parhaillaan valmistellaan EU:n tasoista verkkolainsäädäntöä. Olen itse vahvasti mukana toiminnassa, mikä vie minut usein Brysseliin kokouksiin.

  Fingrid on näköalapaikka kokonaisuuteen. Työmme on merkityksellistä: jos meillä ei järjestelmä toimi, niin mikään muukaan ei toimi. Käyttötehtävät kantaverkossa ovat kiehtovia. Niissä on eniten dynamiikkaa: häiriöt on selvitettävä heti, ja usein vaaditaan nopeita päätöksiä.

  Fingrid näkyy jokaisen suomalaisen arkipäivässä vastaamalla sähkönsiirtojärjestelmän toimivuudesta kantaverkossa. Yhtiön tehtävänä on toimia asiakkaidensa ja yhteiskunnan hyväksi siirtäen luotettavasti sähköä, edistäen aktiivisesti sähkömarkkinoita sekä kehittäen pitkäjänteisesti kantaverkkoa.

  Haluamme olla kantaverkkotoiminnan edelläkävijä kansainvälistyvillä sähkömarkkinoilla. Tarjoamme yhteiskunnallisesti merkityksellisiä ja ammatillisesti kiinnostavia työtehtäviä n. 270:lle eri alojen asiantuntijalle.

  Lue lisää: www.fingrid.fi

  Teksti: Pia Salo // Kuva: Teemu Granström
  .

  Share: