14.5.2014

  Uusimpien trendien äärellä

  Juhana Yrjölä, 35, tietohallintopäällikkö:

  Väitän, että missään muualla ei näe tietoturva-asioita yhtä laajalla skaalalla. Olen ollut nyt kaksi vuotta töissä puolustusvoimissa ja kehittynyt laaja-alaiseksi osaajaksi.

  Olen valmistunut Helsingin yliopiston matematiikan laitokselta filosofian maisteriksi ja Aalto-yliopistosta diplomi-insinööriksi. Kyberasiat ovat aina kiinnostaneet minua, ja kun puolustusvoimille tuli tämä paikka hakuun, laitoin paperit vetämään.

  Työympäristönä puolustusvoimat on äärimmäisen rento. Täällä annetaan vastuuta ja myös vapautta tehdä asiat kuten itse haluaa. Silloin voi hyvin vaikuttaa työn sisältöön. Pidän puolustusvoimien särmästä tyylistä ja kaveria ei jätetä -asenteesta.

  Työssäni Pääesikunnan johtamisjärjestelmäosastolla olen mukana laatimassa puolustusvoimien kybersuojautumisen konseptia tietojärjestelmille. Hyvä fiilis tulee, kun saa työskennellä Suomen johtavien ammattilaisten kanssa.
  Maailma muuttuu nopeasti tietoturva-asioissa. Meidän tehtävämme on seurata jatkuvasti uusimpia trendejä. Omaa osaamista onkin mahdollista kehittää niin paljon kuin haluaa. Itse olen viimeisen puolen vuoden aikana käynyt kansainvälisissä tietoturvakonferensseissa Amsterdamissa ja Milanossa.

  Työntekijöitä tuetaan puolustusvoimissa hyvin. Esimerkiksi työterveyshuolto pitää erittäin hyvää huolta, ja meillä on mahdollisuus käyttää työaikaa urheiluun.

  Tulevaisuudessa haluaisin erikoistua enemmän johonkin tiettyyn osa-alueeseen. Isossa organisaatiossa laaja-alainen osaaminen on hyvä asia, mutta erityisosaamistakin tarvitaan.

  Info:

  Puolustusvoimat on arvostettu, uudistuva valtion työnantaja, joka tarjoaa monipuolisia ja haasteellisia tehtäviä lähes 14 000 työntekijälle eri puolella Suomea. Tutkimusten mukaan henkilökunnan keskuudessa vallitsee hyvä me-henki, ja puolustusvoimissa kehitetäänkin jatkuvasti kokonaisvaltaista työhyvinvointia sekä henkilöstön osaamista.

  Puolustusvoimissa työtehtävien kirjo on laaja, ulottuen aina lääkäreistä asentajiin, tutkijoista liikunnanohjaajiin ja lakimiehistä insinööreihin. Virkanimikkeistä riippumatta siviilityöntekijät ovat omien alojensa kouluttautuneita ammattilaisia.

  www.puolustusvoimat.fi

  Teksti: Helena Immonen
  Kuva: Teemu Granström
  .

  Share: