3.11.2011

  IT-osaaja puolustaa maataan

  Catharina Candolin, 33, sektorinjohtaja

  Yhteiskunnan voi nykyään kyykyttää tietoverkkoihin ja -järjestelmiin hyökkäämällä. Siksi kyberpuolustuksesta on tullut yhtä tärkeä Suomen Puolustusvoimille kuin maa-, meri-, ilma- tai avaruuspuolustuskin. Teknologia ja ihmisten osaaminen ovat kehittyneet niin paljon, että kyberhyökkäykset ovat todellisia uhkakuvia meillekin.

  Työssäni mietin, miten meidän pitäisi puolustautua hyökkäyksiä vastaan ja miten puolustusta pitäisi kehittää eli johdan Pääesikunnan johtamisjärjestelmäosastolla toimivaa tietoverkkopuolustussektoria. Olen työskennellyt puolustusvoimilla viisi vuotta. Yleensä sektorinjohtajat ovat sotilaita, joten olen siinä suhteessa poikkeus. Tekniikan koulutukseni lisäksi olen lukenut sivuaineen Maanpuolustuskorkeakoulussa.

  Olen aina ollut maanpuolustushenkinen. Todella kiinnostuin Puolustusvoimista työnantajana opiskellessani TKK:lla. Tein Puolustusvoimille ensin opiskelukaverini kanssa pienen tutkielman, joka johti lopulta kolmeen tutkimusprojektiin. Jälkimmäisen, kolmen vuoden projektin aikana tein myös väitöskirjani.

  Olen viihtynyt täällä alusta asti. Asioista keskustellaan paljon, mutta kun päätös on tehty, muiden vaihtoehtojen perään ei itketä vaan ruvetaan toteuttamaan.

   “Puolustusvoimat kannustaa liikkumaan.”

  Täällä on pienis ja tiivis yhteisö, joka tukee toisiaan töissä. Puolustusvoimat kannustaa pitämään itsestään ja työkyvystään huolta. Itse olin aikaisemmin oikea sohvaperuna, mutta työyhteisön kannustus on saanut minut muuttumaan – juoksen nykyään jopa maratoneja. Meillä voi liikkua työaikana kaksi tuntia viikossa.

  Puolustusvoimat on nopeasti kehittyvä, arvostettu ja turvallinen työnantaja, joka tarjoaa monipuolisia ja haasteellisia työtehtäviä koko Suomessa. Yli 15 000 työntekijästämme noin puolet on siviilejä tai siviilikoulutuksen saaneita. Kaikki osaajamme tekevät työtä, jota arvostetaan suomalaisessa yhteiskunnassa.

  Puolustusvoimilla on tarjolla hyvin monenlaisia töitä. Tietoverkkopuolustussektorilla on parhaillaan kaksi työpaikkaa auki tietojärjestelmien ja tietoliikenteen asiantuntijoille. Vaatimuksena tehtäviin on DI, FM tai vastaava tutkinto.

  Lue lisää: www.puolustusvoimat.fi/rekry

  .

  Share: