10.11.2013

  Granlund on tietotekniikan edelläkävijä

  Tapani Idman, 25, LVI-suunnittelija

  Lukion jälkeen minulle oli selvää, että halusin teknilliselle alalle. Fysiikan alueista eniten kiinnosti lämpöoppi ja mekaniikka, ja korkeakoulujen tutkinto-ohjelmista energia- ja LVI-tekniikka erottui joukosta. Aloitin opiskelut Otaniemessä vuonna 2008 ja valmistuin diplomi-insinööriksi syyskuussa.

  Granlundilla aloitin työskentelyn keväällä 2011 LVI-osaston sairaalaryhmässä. Ryhmämme tekee pääosin LVI-suunnittelua sairaaloille. Olin aluksi suunnittelijaharjoittelija, mutta nyt valmistuttuani LVI-suunnittelija.

  Olen oikeastaan yllättynyt siitä, miten monipuolista tämä työ on. Teemme uudisrakennuksia ja peruskorjaussuunnitelmia eri kohteisiin. Työhön kuuluu paljon selvitystyötä, kun täytyy tietää, mitä pitää korjata ja millä tasolla. Esimerkiksi meillä on kohteena vanha toimistorakennus, johon ei ollut kuin parikymmentä vuotta vanhat suunnitelmat. Teimme järjestelmäkartoituksen ja nyt pohditaan korjaustoimenpiteitä.

  Alan tietotekniikassa Granlund on edelläkävijä. Rakennuksesta tehdään itse tai saadaan arkkitehdiltä 3D-malli. Suunnittelija voi surffailla rakennuksen sisällä, nähdä ikkunat, ovet, pistorasiat, vesipisteet ja kaiken. Yhdistelemällä eri suunnittelijoiden malleja voidaan todentaa suunnittelun yhteydessä, että suunnitelmat on oikeasti mahdollista toteuttaa. Se säästää aikaa toteutusvaiheessa urakoitsijalta.

  Suunnittelussa meidän ykkösprioriteettimme ovat sisäympäristön, kuten ilman, laatu sekä energiatehokkuus.

  Granlundilla ihmisillä on hyvin jalat maassa. Jos tarvitsee apua tai neuvoa, sitä on aina saatavilla. Luontainen osa työtä on se, että keskustellaan ja ihmetellään yhdessä näitä asioita. Täällä on oltu myös tosi joustavia opiskelun ja työn yhteensovittamisessa.

  Granlund on suunnittelun, konsultoinnin ja ohjelmistojen asiantuntijayritys. Konsernissa työskentelee 500 talotekniikan sekä kiinteistö-, energia- ja ohjelmistoalan ammattilaista. Osaamisemme keihäänkärki on energiatehokkuus.

  Tarjoamme haasteita, kasvumahdollisuuksia ja monipuolisia työtehtäviä. Henkilöstömme mielestä olemme (tutkitusti) luotettava työpaikka, meillä on vahvat visiot ja hyvä kehitysdraivi. Arvostamme kokeneita ammattilaisia ja haluamme auttaa nuorempia talentteja kehittymään sellaisiksi.

  www.granlund.fi

  Teksti: Helena Hyvönen
  Kuva: Johanna Kannasmaa
  .

  Share: