30.10.2012

  Sweco ja FMC Group rakentavat kestävää tulevaisuutta

  Sweco: Janne Hanka

  Sweco

  Janne Hanka, 28, rakennesuunnittelija: ”Työyhteisössämme vallitsee rakentava ja rehti ilmapiiri.”

  Tulin töihin Swecolle alkuvuodesta 2012, koska halusin kokeilla jotakin uutta ja saada työhöni lisää haastetta.

  Swecolla minua houkutti vaativampi ja laajempi työnkuva, koska saan osallistua erilaisiin projekteihin ja toimia yhteistyössä monipuolisen asiantuntijakaartin kanssa. Rakennusalasta kiinnostuin alun perin siksi, että isäni on timpuri ja pääsin nuorena kesätöihin työmaalle. Sitten lähdin opiskelemaan rakennustekniikkaa.

  Sweco on pohjoismainen insinööritoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen laaja-alaisia palveluja teollisuuden tarpeisiin, kuten prosesseihin, hankintoihin, rakentamiseen ja projektinjohtoon.

  Swecon teeseihin kuuluu kestävä kehitys, minkä implementoinnin toimeksiannoissa näen haasteena koko yritykselle. Asiakkaalle täytyy tarjota tasapainoisia ja tehokkaita ratkaisuja, etteivät kustannukset nouse liian suuriksi. Parasta on, että voin oppia työtovereiltani ja muilta projektin osapuolilta jatkuvasti.

  Pidän Swecolla työskentelystä siksi, että projekteissa saa toimia melko itsenäisesti ja ne ovat erilaisia. Haluan kehittyä jatkuvasti, joten tällainen työskentelytapa motivoi minua. Varmaan juuri kehittymishaluni ohjasi minut jatkamaan ammattikorkeakouluopintojeni jälkeen diplomi-insinööriksi.

  Työnkuvaani kuuluu muiden suunnittelijoiden ohjeistaminen ja vierailut työmailla. Tavallisesti päiväni vierähtävät yleisen rakennesuunnittelun, kuten laskelmien ja piirustusten parissa. Työyhteisössämme vallitsee rakentava ja rehti ilmapiiri.

  FMC Group: Magnus StagnäsFMC Group

  Magnus Stagnäs, 29, energia- ja elinkaarisuunnittelija: ”On hienoa, että voin vähentää rakentamisen ympäristöhaittoja.”

  Suunnittelualan perheyritys sai minut kiinnostumaan rakentamisesta. Lähdin opiskelemaan diplomi-insinööriksi nykyiseen Aalto-yliopistoon. Luin ensin fysiikkaa ja vaihdoin rakennusosastolle, koska halusin tehdä jotain konkreettisempaa.

  Tulin FMC Groupiin kesätöihin 2007 ja sen jälkeen työskentelin opintojeni ohella osa-aikaisesti. Tein myös lopputyöni yrityksen palveluksessa ja valmistuttuani sain vakituisen paikan. Työskentely tässä yrityksessä tarjoaa monenlaisia uramahdollisuuksia.

  FMC Group tarjoaa laaja-alaisesti rakennetun ympäristön asiantuntija- ja konsultointipalveluja. Itse teen ympäristöarviointia ja -suunnittelua rakennusten kaikkiin osa-alueisiin.

  Työssäni yritän saada aikaan ratkaisuja, jotka vähentävät veden- ja energiankulutusta sekä synnyttävät säästöjä pitkällä tähtäimellä. Vaikuttamalla rakennuspaikan valintaan yritän edistää polkupyöräilyä ja julkisten kulkuvälineiden käyttöä. On hienoa, että voin vähentää rakentamisen ympäristöhaittoja.

  Päiväni koostuu palavereista ja siitä, että ohjeistan projektiryhmää ja seuraan prosessien sujuvan ympäristösertifikaatin sääntöjen mukaan. Motivoivinta on, kun työni jälki näkyy katukuvassa ja saan työskennellä kestävän kehityksen eteen.

  Ison toimiston etu näkyy siinä, miten työntekijät voivat halutessaan erikoistua ja saada jatkokoulutusta asiantuntijatehtäviin. Työyhteisömme on kansainvälinen, kannustava ja positiivinen. Parasta FMC Groupilla on se, että se tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa omia unelmiaan.

  Logo: SwecoSweco on kansainvälinen rakentamisen asiantuntija- ja konsulttiyritys. Yhtiön päätoimialat ovat teollisuus-, infra-, ympäristö- ja talonrakentamisen suunnittelu sekä projektinjohto- ja asiantuntijapalvelut. Sweco toimii 12 maassa ja sen palveluksessa on 7700 henkilöä, joista 1700 työskentelee Suomessa. Kokonaisliikevaihtomme vuonna 2011 oli 760 miljoonaa euroa.

  Suomessa Sweco-konserniin kuuluvat Sweco Industry Oy, Sweco PM Oy ja Sweco Architects Oy. Vuoden 2012 helmikuusta lähtien myös rakennetun ympäristön innovatiivinen ja arvostettu asiantuntija FMC Group on ollut osa Sweco-konsernia. 

  Logo: FMC GroupSweco ja FMC Group rakentavat yhdessä entistä kestävämpää tulevaisuutta. Toteuttamamme projektit ovat sekä taloudellisesti että sosiaalisesti kestäviä ja ympäristönsä huomioonottavia. Insinöörimme, arkkitehtimme ja ympäristöasiantuntijamme edistävät yhteiskunnan kestävää kehitystä sekä entistä monialaisemmin että innovatiivisemmilla ratkaisuilla. Konsulttimme ja suunnittelijamme toteuttavat vuosittain toimeksiantoja yli 90 maassa. 

  Rekrytoimme jatkuvasti palvelukseemme opiskelijoita, sekä opintojensa loppuvaiheessa olevia että vastavalmistuneita. Liity sinäkin osaavien tekijöiden joukkoon ja tutustu monipuolisiin uramahdollisuuksiin ja avoimiin työpaikkoihimme kotisivuillamme.  

  www.sweco.fi 

  www.fmcgroup.fi

  Teksti: Virvamaria Toikka
  Kuvat: Johanna Kannasmaa.

  Share: