8.11.2013

  Nuoret yrittäjät luomujuoman lähteellä

  Vasemmalta oikealle Arno Paula, Tapio Melgin, Simo Suoheimo, Miika Perä ja Mikko Ikola

  Oma kiinnostus ravintoon ja terveyteen ajoi korkeakouluopiskelijat Simo Suoheimon, Tapio Melginin, Miika Perän, Arno Paulan ja Mikko Ikolan kehittämään luonnonmukaisen ravintojuoman.

  Vasemmalta oikealle Arno Paula, Tapio Melgin, Simo Suoheimo, Miika Perä ja Mikko Ikola

  Homma lähti liikkeelle alkuvuodesta 2013. Kaliforniassa silloin alkanut ravinto-innostus sytytti kipinän kehittää luonnollisista aineksista juoma omiin tarpeisiin. Vastaavaa tuotetta ei ollut olemassa, joten se oli tehtävä itse.

  Miehet kertovat asettaneensa tavoitteekseen tehdä kokonaisvaltainen juoma, joka täyttää päivän ravintosuositukset. He osallistuivat ravintolapäivään kolmen erilaisen juomareseptin kanssa kuullakseen käyttäjäkommentteja. Kaikki juomat myytiin loppuun.

  ”Luonnonmukainen ravinto ja raaka-aineet kiinnostavat ihmisiä. Me ei tehdä kompromissia raaka-aineiden suhteen, vaan otetaan parhaat mahdolliset. Suomessa on paljon hyviä raaka-aineita, kuten marjoja, joita käytämme”, Suoheimo kertoo.

  Ambro-niminen juoma sisältää muun muassa pähkinöitä, nokkosta, macaa, oluthiivaa, pinaattijauhetta, marjoja ja spirulinaa. Se on yli 90 prosenttisesti luomujuoma eikä siinä ole lainkaan lisäaineita.

  Raaka-aineet kuivataan, jauhetaan ja sekoitetaan keskenään. Juomajauhe on sen jälkeen tarkoitus sekoittaa nesteeseen valmiin annoksen saamiseksi. Miehet kertovat, että useat koekäyttäjät ovat sekoittaneet jauheen tehosekoittemisessa tuoreiden marjojen ja hedelmien kanssa paremman maun saamiseksi.

  Ambron raaka-aineet on mitattu ja laskettu tunnollisen tarkasti.

  ”Proteiinin saantia on pohdittu, mistä lähteistä on hyvä saada aminohapot, eli onko paras kasvi- vai maitoperäinen lähde. Myös vitamiinien lähteissä on yritetty löytää tasapaino ja keskimääräisesti parhaat vaihtoehdot”, Paula selittää.

  Ryhmän mukaan tuote on kehitetty, jotta kiireisinäkään päivinä ei tarvitsisi luopua hyvistä raaka-aineista. Juoma ei ole siis tarkoitettu
  ruuankorvikkeeksi, vaan vaihtoehdoksi hetkiin, jolloin ei ehdi valmistaa ravitsevaa ruokaa.

  Toistaiseksi Ambro on ennakkotilattavana ja ollut koekäyttäjien testattavana. Varsinainen tuotelanseeraus on tarkoitus tehdä muutaman kuukauden kuluttua. Tuotteen taakse on perustettu osakeyhtiö Ambro Group Oy. Miehet aikovat lanseerata juomansa aika pian myös ulkomaille, mistä kyselyjä onkin jo tullut.

  ”Moni ennakkotilaaja on ollut tästä ihan innoissaan. Monet ovat kertoneet, että tuote helpottaa elämää ja säästää aikaa”, miehet vakuuttavat.

  SINUN STARTUPISI TÄLLE PALSTALLE?
  Juttusarjassamme esittelemme startup -yrityksiä, jonka ovat perustaneet teekkarit, DI:t tai muuten tekniikan alalla toimivat henkilöt. Kerro meille omasta startupistasi:
  maria.huusko@t-media.fi

  Teksti: Helena Hyvönen
  Kuvat: Teemu Granström ja Ambro Group Oy

   .

  Share: