10.11.2013

  Wise Groupilla on mahdollisuuksia hyville osaajille

  Mika Strachan, 37, johtava asiantuntija

  Wise Group on voimakkaasti kasvava ja kehittyvä yritys, joten olen saanut työskennellä monessa mielenkiintoisessa projektissa.

  Työskentelen Wise Group Finlandin Helsingin toimipisteessä. Huhtikuussa minut nimitettiin talotekniikan toimialalla energia- ja ympäristöpalvelujen johtavaksi asiantuntijaksi. Hakeuduin aikanaan tekniselle alalle lukion matematiikan opettajan suosituksesta. Valmistuin vuonna 2005 diplomi-insinööriksi Otaniemestä.

  Tieni johti Wise Groupille Uudesta-Seelannista asti: Muutimme vuonna 2008 vaimoni saaman hyvän työtarjouksen siivittämänä hänen kotimaahansa Uuteen-Seelantiin, missä viihdyimme 4 vuotta. Itse työskentelin Mechanical (HVAC) Design Engineerinä: tein lvi-suunnittelua ja energiaselvityksiä. Vuonna 2012 tuli mahdollisuus palata Suomeen hyviin töihin lvi-suunnittelijaksi ja energia-asiantuntijaksi Wise Group Finland Oy:lle.

  Wise Groupilla on mahdollisuuksia kehittää itseään ja työtään. Projekteissa oppii jatkuvasti ja oman aktiivisuuden kautta voi kehittää omaa osaamistaan. Kehittymiseni on huomattu, ja olen nopeasti päässyt ylenemään tehtävissä. Meillä on osaava, nuorekas tiimi, ja keneltä vain voi kysyä neuvoa. Työyhteisössämme arvostetaan oma-aloitteisuutta ja itsenäisyyttä sekä avoimuutta ja yhteistyökykyä.

  Keskityn työssäni rakennusten elinkaaritalouteen ja energiatehokkaiden ratkaisujen hakemiseen. Energia-ala on pinnalla ja kiinnostaa. On hienoa, että voin hyödyntää osaamistani tällä ydinalueella. Tehtäväni on tuoda energiatehokkuusnäkemys suunnittelutiimiin ja rakennusteollisuuteen. Uusia energiamääräyksiä on tulossa tiuhaan tahtiin, joten energiaosaajien työtilanne näyttää erittäin hyvältä. Myös osaaville lvi- ja rakennesuunnittelijoille on tarvetta. Haluan olla mukana viemässä suomalaista huippuosaamista myös ulkomaille.

  Wise Group Finland Oy on suomalainen yritys, joka tarjoaa talonrakennusalan konsultointi-, suunnittelu- ja rakennuttamispalveluja uudis- ja korjauskohteisiin Suomessa, Venäjällä ja Baltian maissa.

  Wise Group Finland Oy sai alkunsa vuonna 2010. Tavoitteena oli ja on edelleen yhdistää alansa parhaita toimijoita ja siten uudistaa palvelua ja koko toimialaa. Työllistämme yli 240 asiantuntijaa.

  Haluamme pitää osaajistamme hyvää huolta. Pyrimme kehittämään tiimihenkistä ja vuorovaikutteista työkulttuuria. Henkilöstöä kannustetaan kouluttautumaan, mistä kertoo myös oma Wise-Rakenneinstituuttimme. Se on Suomen ensimmäinen suunnittelutoimiston oma koulutusjärjestelmä, jossa voi suorittaa opintopisteitä.

  www.wisegroup.fi

  Teksti: Pia Salo
  Kuva: Teemu Granström
  .

  Share: