19.2.2018

  Saisiko olla unelmaduuni?

  Trainee - palkalliset harjoittelut ja trainee-paikat

  Trainee.fi on uusi palvelu, joka kokoaa yhteen palkalliset työ- ja harjoittelupaikat korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille.

  Palkallisen harjoittelupaikan löytäminen voi tuntua toivottomalta ja turhan paljon aikaa vievältä työltä. Etenkin, kun osa ilmoituksista jää helposti huomaamatta.

  – Huomasimme, että Suomesta puuttui alusta, josta löytäisi palkalliset työ- ja harjoittelupaikat yhdellä kertaa. Siksi lanseerasimme Trainee.fi:n, kertoo liiketoimintajohtaja Päivi Salminen-Kultanen palvelua kehittävästä T-Mediasta.

  Trainee.fi-palvelun kantavana teemana on vastuullisuus ja työntekijän oikeus osaamisensa mukaiseen korvaukseen.

  – Kaikki mukana olevat työnantajat ja yritykset tarjoavat vain palkallisia tehtäviä. Työnantajan on ehdottomasti sitouduttava maksamaan tehtävään nähden kohtuullista palkkaa.

  Olemme koonneet tulevaisuuden osaajille suunnattuja vinkkejä työnhakuun ja oman urapolun suunnitteluun.

  Osaamisesta saatava korvausta

  Trainee.fi-sivusto on toteutettu yhteistyössä Oikotie Työpaikkojen kanssa. Sivuille työstetään parhaillaan hakukonetta, josta löytyvät kaikki Oikotien palkalliset harjoittelupaikat sekä trainee-ohjelmat. Sivustolla pääsee tutustumaan työnantajien profiileihin sekä kurkistamaan työpaikan arkeen työntekijöiden haastatteluiden ja videoiden muodossa.

  – Olemme koonneet tulevaisuuden osaajille suunnattuja vinkkejä työnhakuun ja oman urapolun suunnitteluun. Sisällöissä sukelletaan syvemmälle muun muassa henkilöbrändäykseen ja sosiaalisen median merkitykseen työnhaussa. Lisäksi opastetaan erilaisten työnhakukanavien käyttöä ja oman osaamisen esille tuomista, Salminen-Kultanen sanoo.

  Tulevaisuuden huippuosaajat ansaitsevat muutakin kuin kiitosta. Yhtenä Trainee.fi:n tärkeänä arvona on varmistaa uransa alkuvaiheessa oleville oikeudenmukainen kohtelu.

  – Tähän liittyen luvassa on kattava tietopaketti työsuhteiden ja työsopimusten lainsäädännöstä sekä laajempi katsaus palkattoman työsuhteen varjopuolista työntekijän näkökulmasta. On ehdottoman tärkeää tietää, miksi omasta osaamisesta on saatava kohtuullinen korvaus, toteaa Päivi Salminen-Kultanen.

  Trainee.fi-palvelun toteuttaja on T-Media, joka on myös T-lehden kustantaja.

  Share: