30.10.2012

  Atoksen trainee-ohjelmasta uudelle uralle

  Atos: Joonas Jaatinen ja Monika NousmaaJoonas Jaatinen ja Monika Nousmaa: ”Kahta samanlaista projektia ei ole, joten uusia haasteita täytyy olla valmis ottamaan vastaan.” 

  Atoksen tuore SAP-konsultti Monika Nousmaa odottaa jännityksellä alkavaa projektiaan. Trainee-ohjelmaan Atokselle tullut Monika on puolivuotisen ohjelman aikana opiskellut SAPia ja tutustunut projekteihin. Nyt on aika aloittaa ensimmäinen oma projekti.

  ”Olen kotimaassani Saksassa työskennellyt it-konsulttina, mutta SAP oli uutta. Viiden vuoden hoitovapaan jälkeen on hienoa aloittaa uusi ura”, Monika kertoo.

  Myös Joonas Jaatinen siirtyi Atokselle trainee-ohjelman kautta. Kauppatieteiden maisteri hyppäsi pankkimaailmasta aiempaa teknisempiin SAP-konsultin töihin ja on viihtynyt hyvin.

  ”Trainee-ohjelma oli turvallinen ympäristö oppia uutta. Arvostin vanhempien konsulttien tukea”, Joonas kertoo.

  SAP-konsultin työn Joonas on kokenut palkitsevana. AtoksellaAtos suurin osa projekteista tehdään teollisuusyrityksille ja suurille julkishallinnon toimijoille. Vaativissa projekteissa kiehtoo vaihtelevuus. Vaikka koko päivä kuluu SAPin parissa, se voi sisältää kouluttamista, dokumenttien kirjoittamista, workshopeja tai asiakaskäyntejä.

  “Kun projektissa on mukana alusta asti, oma kädenjälki näkyy sen lopputuloksessa. Kyllähän siitä tulee onnenkin tunnetta”, Joonas sanoo.

  Nykyisessä projektissaan Joonas on tehnyt töitä Espoon toimiston lisäksi myös Kiinassa. Usein eurooppalaisen it-jätin projekteissa tekijäjoukko onkin kansainvälinen. Omia toiveita työstä ja sen kansainvälisyydestä saa esittää, sillä mahdollisuuksia on paljon. Atos hakee jatkuvasti uusia, matkustushalukkaita työntekijöitä hyvähenkiseen työyhteisöön.

  Uutta trainee-ohjelmaa on suunniteltu alkavaksi ensi vuoden puolella. Hyvä konsulttiehdokas on Monikan mielestä vastuuntuntoinen, analyyttinen ajattelija ja ulospäin suuntautunut.

  ”Kahta samanlaista projektia ei ole, joten uusia haasteita täytyy olla valmis ottamaan vastaan”, Monika sanoo.

  Teksti: Päivi Piispa
  Kuva: Johanna Kannasma

   .

  Share: