5.11.2011

  Atos: IT-jätti liiketoiminnan ytimessä

  Annemari Huutola (vas.), Hellevi  Kaisanlahti ja  Niklas Pääkkönen kannustavat osallistumaan Atoksen trainee-ohjelmiin.

  “Tekemällä oppii, ja todellisten haasteiden kohtaaminen on harjoittelijoillekin motivoivaa”

  Atos syntyi kesällä 2011, kun kaksi suurta eurooppalaista IT-taloa, Siemens IT Solutions and Services ja Atos Origin, yhdistivät voimansa. Hellevi Kaisanlahti johtaa Atoksen konsultointi- ja sovellustukipalvelut -yksikköä Suomessa ja Virossa. – Toimimme hyvin lähellä asiakkaan liiketoiminnan ydintä, ja on palkitsevaa löytää ratkaisuja erilaisiin liiketoiminnan muutostarpeisiin ja uusia tapoja prosessien toteuttamiseen. Työ on haastavaa ja mielekästä ongelmanratkaisua, jossa pääsee myös toteuttamaan itseään, Kaisanlahti kuvaa. Atos toimii yli 40 maassa, ja kansainvälisyys on olennainen osa päivittäistä toimintaa.

  – Erityisesti isoimmissa hankkeissa projektitiimin jäsenet tulevat useammasta eri maasta.

  Viime keväänä Kaisanlahden yksikössä kokeiltiin ensimmäistä kertaa laajemman SAP-konsultoinnin Junior Trainee -ohjelman järjestämistä. Harjoittelijoista osa löytyi talon sisältä ja osa etsittiin yhteistyökumppani Academic Workin kautta. – Onnistuimme saamaan mukaan todella hyviä tyyppejä! Porukassa oli sekä vastavalmistuneita että jo muutaman vuoden työkokemusta kerryttäneitä, mutta kaikki olivat kuitenkin SAP-konsultoinnissa aloittelijoita, kertoo Kaisanlahti. Trainee-ohjelman osallistujat haluttiin saada heti perehdytysjakson jälkeen kiinni oikeisiin työtehtäviin asiakasprojekteissa.

  – Tekemällä oppii, ja todellisten haasteiden parissa työskentely on junioreillekin motivoivaa. Seuraavalla kerralla aiomme ottaa traineet mukaan projektityöhön vieläkin aikaisemmassa vaiheessa.

  Neljästätoista viime kevään junior traineesta jokainen on edelleen Atoksen palveluksessa. Hellevi Kaisanlahti on itse ollut talossa vuodesta 2002. Hän on ehtinyt edetä integraatiokonsultista yksikön johtoon ja viettää siinä sivussa myös kaksi äitiyslomaa.

  – Pienet lapset tai se, että olen nainen, eivät missään tapauksessa ole olleet esteenä uran rakentamiselle. Atoksella oma kiinnostus ja osaaminen määräävät etenemisen suunnan ja tahdin – lasikatto ei tule vastaan!

  .

  Share: