2.2.2018

  Antaa tulla, tulevaisuus!

  Teekkareissa on valtava potentiaali tulevaisuutta ja sen mukanaan tuomia haasteita ajatellen. Missä tämän päivän nuoret innovaattorit näkevät itsensä kymmenen vuoden kuluttua?

  1. Mitä teet?
  2. Kerro kiinnostuksen kohteestasi ja siitä, miksi se inspiroi sinua?
  3. Missä näet itsesi kymmenen vuoden kuluttua?

   

  Pauli Haimilahti, 19
  Kone- ja rakennustekniikan opiskelija, Aalto-yliopisto

   

  1. Olen ensimmäisen vuoden opiskelija ja työskentelen Aalto-yliopiston Design Factoryssa labrateekkarina.

  2. Kiinnostukseni kohde on sähkökäyttöinen landboard eli eräänlainen maasto-ominaisuuksilla varustettu longboard (pitkä rullalauta). Olen itse harrastanut lonkkarointia ja pohtinut siihen liittyen varsinkin voimansiirtoa. Olen erittäin kiinnostunut tekniikasta ja ideoinnista. Työssäni Design Factorylla parasta on, että pääsen omin käsin luomaan uutta sekä tekemään asioita, joista olen kiinnostunut.

  3. Olisi hienoa työskennellä yrityksessä, jossa toimenkuva olisi melko laaja ja käytännönläheinen. Voisin olla kehittämässä esimerkiksi uusia tapoja liikkua paikasta toiseen.

   

   

  Annika Hintsala, 21
  Sähkötekniikan opiskelija, Oulun yliopisto

   

  1. Aloitin opinnot tänä syksynä. Seuraan tiiviisti esimerkiksi kvanttitietokoneiden kehitystä ja lääketieteellisen tekniikan innovaatioita. Oulun yliopistossa voi DI-vaiheessa opiskella lääketieteen diplomiinsinööriksi. Tällä hetkellä tähtään siihen.

  2. Varsinkin koodaaminen ja elektroniikka kiinnostavat minua, samoin kuin tulevaisuuden teknologia. Inspiroidun ajatuksesta, että opin koko ajan lisää ja pääsen itsekin tulevaisuudessa luomaan uutta. En malta odottaa, että opinnot etenevät!

  3. Toivon, että tekisin työtä esimerkiksi lääketieteen tekniikan kehittely- ja suunnittelutöiden parissa. Olen myös pohdiskellut, että jatkokouluttautuisin sairaalafyysikoksi.

   

  Maria Kultanen, 24
  Biotekniikan opiskelija, Tampereen teknillinen yliopisto

  1. Olen pitkän linjan järjestöjyrä. Takanani on useampi vuosi ylioppilaskuntatoiminnassa. Tällä hetkellä olen TEK:n Teekkarivaliokunnan puheenjohtaja. Teen osa-aikatöitä helsinkiläisessä terveysteknologiayrityksessä Nightingale Healthissa.

  2. Työpaikkani tavoitteena on ratkaista yksi ihmiskunnan suurimmista terveysongelmista – krooniset sairaudet. Se inspiroi minua joka päivä. Biotekniikassa ylipäänsä kiehtovaa on se, kuinka luovia mekanismeja on löydettävissä maailman pienimpien bakteerien sisältä ja kuinka niitä voidaan hyödyntää synteettisen biologian sovelluksissa. Luonto on insinööritaidoilla mitattuna voittamaton. Sen huumorintaju ja mielikuvitus taipuvat sinne, minne ihmismieli ei koskaan kuvittelisi pääsevänsä.

  3. Toivon, että saisin työskennellä kansainvälisessä ympäristössä kunnianhimoisten ja huumorintajuisten ihmisten ympäröimänä. Kodin, työn, perheen ja vapaa-ajan sopiva tasapaino ovat tietenkin aina tavoittelemisen arvoisia asioita.

   

  Ville Kukko-Liedes, 25
  Tuotekehityksen opiskelija, Aalto-yliopisto

  1. Opintojen ohella työskentelen Aalto Design Factoryn PrintShopissa 3D-tulostusvastaavana sekä Surgify-nimisessä startupissa tuotekehitysinsinöörinä.

  2. Suurimmat kiinnostuksen kohteeni ovat tuotekehitysprosessin varhaiset vaiheet ja Design Thinking -metodologia. Innostavinta on ratkoa monimutkaisia ongelmia opinnoissa hankkimiani taitoja soveltaen. Työelämään siirtyessä paine suoriutua on suurempi, mutta niin on myös se palkitseva hetki, kun oma työ johtaa asiakkaan tuoteidean etenemiseen, patentoimiseen tai tuotteistamiseen.

  3. Olen ehkä palannut yliopistolle tutkijaksi ja väittelemään itseni tohtoriksi. Kenties toimin asiantuntijana innovointi- ja suunnittelufirmassa tai olen perustanut oman sellaisen. Tärkeintä on päästä tekemään sitä, mitä rakastan.

   

  Simo Suoheimo, 28
  Tieto- ja palvelutalouden opiskelija, Aalto-yliopisto

  1. Olen supersankari, kasvuyrittäjä, ulkoilmaseikkailija ja Ambroniten perustaja.

  2. Tajusin kantapään kautta ravinnon merkityksen eräreissuilla ja Alpeilla seikkaillessa. Lähdin aaltolaisten kavereiden kanssa ratkaisemaan omaa ongelmaa ja tekemään nopeaa, kaiken sisältävää superruokaa kiireiseen elämään ja ulkoilmaseikkailuihin. Ruoka on ihmisten ja planeetan hyvinvoinnin kulmakivi. On inspiroivaa auttaa ihmisiä voimaan hyvin ja saavuttamaan tavoitteensa.

  3. Olemme Ambronitessa ratkaisseet maailman terveys- ja ympäristökriisin ja maailman ruokaongelman tulevaisuuden safkalla – yksi herkullinen ruokahetki kerrallaan – ja saaneet ihmiset sekä planeetan kukoistamaan!

   

   

  Teksti: Elli Collan, kuvat: opiskelijoiden oma arkisto, pääkuva: 123rf.com

  Share: