14.5.2014

  Oulun Energia kannustaa kunnianhimoisiin projekteihin

   

  Tommi Kantola, 28, kunnossapitopäällikkö

  Energia-ala on ollut minulle aina tuttu juttu, sillä isäni on samalla alalla. Sähkö ja lämpö ovat tärkeä osa ihmisten elämää, joten alan opinnot olivat helppo valinta lukion jälkeen. Opiskelin nykyisessä Aalto-yliopistossa energiatekniikkaa ja tuotantotaloutta.

  Aloitin Oulun Energialla, Toppilan voimalaitoksella vuonna 2009. Diplomityön tehtyäni ja valmistuttuani jäin töihin energiainsinööriksi. Oulun Energia tarjoaa haastavien ja monipuolisten tehtävien lisäksi hyvät mahdollisuudet uralla etenemiseen. Kun hoitaa työnsä ahkerasti ja kunnialla, saa lisää vastuuta. Itse aloitin vähän aikaa sitten kunnossapitopäällikkönä, ja johdan noin 40 hengen organisaatiota. Tämän lisäksi toimin yhden Oulun Energian tytäryhtiön hallituksessa.
  Olen päässyt työskentelemään työurani aikana monissa mielenkiintoisissa projekteissa, ja täällä kannustetaan kokeilemaan haastaviakin projekteja. Niistä mieleenpainuvimpia on ollut uutta voimalaitosta koskeva esiselvitys. Minulla oli projektissa iso rooli, sillä työ vastasi koulutustani.

  Viime kesänä olin mukana rakentamassa savupiippua tänne Toppilan voimalaitokselle. Projekti oli haastava ja toi paineita, mutta ehkä juuri siksi lopputulos oli palkitseva.

  Yksi tärkeimmistä syistä, miksi jäin Oulun Energialle valmistumiseni jälkeen, oli hyvä työilmapiiri. Oulun Energialla voi työskennellä monissa eri tehtävissä. Toimintaa on polttoaineen tuotannosta, sähkön- ja lämmöntuotantoon, niiden jakeluun ja myyntiin kuluttajille sekä ylläpitotöitä ja rakentamista.

   

   

  Teksti: Virvamaria Toikka
  Kuva: Samuli Skantsi
  .

  Share: