9.11.2013

  Fortum mahdollistaa urakehityksen

  Harri Hauta-aho, 33, insinööri, Finland Project Manager

  Fortum tarjoaa monenlaisia ura- ja kehitysmahdollisuuksia – kehityssuunta riippuu työntekijästä itsestään. Yritys toimii useassa eri maassa, mikä tarjoaa mahdollisuuksia työskennellä myös ulkomailla joko pitkillä tai lyhyillä toimeksiannoilla.

  Tulin Fortumiin vuonna 2006 kesätyöntekijäksi tekniseen asiakaspalveluun, ja jäin taloon töihin. Vuonna 2008 siirryin Älykkäät sähkömittarit -hankkeeseen. Viimeisen kolmen vuoden aikana olemme vaihtaneet 610 000 vanhanmallista mittaria uusiin etäluettaviin älymittareihin. Nyt asiakkaamme voivat seurata sähkönkulutustaan reaaliaikaisesti internetin kautta ja vaikuttaa paremmin energiatehokkuuteensa.

  Tämän vuoden alusta otin projektin vetovastuun työskenneltyäni hankkeessa pitkään palvelupäällikkönä. Projekti on nyt loppusuoralla ja tehtävänäni on huolehtia, että hanke saadaan maaliin sovitun mukaisesti. Olen tehnyt määrityksiä, kuvauksia, seurantaa ja raportointia, minulla on paljon yhteistyöpalavereita. Ennen Suomea vastaava hanke toteutettiin Ruotsissa, ja olenkin tehnyt paljon yhteistyötä ruotsalaisten ja norjalaisten kollegoiden kanssa. Olen ylpeä siitä, että projekti on onnistunut erinomaisesti. Onnistumisen takana on hyvä tiimi. Projekti huomioitiin myös Euroopan tasolla Vuoden verkkoyhtiö -palkinnolla, jonka Fortum sai vuoden alussa.

  Fortumissa sisäistä työnhakua ja tehtäväkiertoa tuetaan systemaattisesti. Työkomennuksille voi päästä myös ulkomaille. Projektin loppuessa maaliskuussa minulla on erilaisia mahdollisuuksia, mietin jatkanko esimerkiksi projektipolulla vai siirrynkö päivän bisnekseen operointipuolelle.

  Organisaatiossamme henkilöstöä kehitetään muun muassa erilaisin tiimikoulutuksin, ja oppeja jalostaa jatkuva työssä oppiminen.  Olen opiskellut töiden ohella MBA-tutkintoa, joka sekin on loppusuoralla. Tavoitteeni lähivuosille on tehdä mieluisaa ja sisällöllisesti motivoivaa työtä hyvässä porukassa, yhdistää työ ja perhe-elämä onnistuneesti sekä elämään hetkessä ja tarttumaan tilaisuuksiin.

  Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

  Vuonna 2012: Liikevaihto 6,2 miljardia euroa Liikevoitto 1,7 miljardia euroa Henkilömäärä konsernissa n. 10 400 Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

   

  Teksti: Marju Hulttinen // Kuva: Johanna Kannasmaa.

  Share: