9.4.2017

  Toukokuu on Aalto-yliopiston juhlaa

  Kuva: Aalto-yliopisto

  Aalto Festival valtaa jälleen pääkaupunkiseudun toukokuun ajaksi.

  Festivaaliyleisöllä on mahdollisuus kokea yliopiston eri alojen tilaisuuksia, näyttelyitä, luentoja ja gaaloja – festivaalille tavoitellaan yhteensä sataa eri tapahtumaa.

  ”Olen todella ylpeä festivaalista. Tänä vuonna on ollut erityisen hienoa nähdä kuinka vahvalla panoksella kaikki korkeakoulumme ovat osallistuneet siihen monenlaisilla tapahtumilla, joista esimerkkinä monitieteellinen ja innovatiivinen Sensual Mathematics -näyttely (8.5.) sekä tuotekehityksen alalla jo legendaarinen Product Design Gala -päivä (19.5.)”, taiteiden ja luovien käytäntöjen kokonaisuudesta vastaava vararehtori Anna Valtonen kertoo.

  ”Lisäksi kaikkien aikojen ensimmäinen Sähkötekniikan korkeakoulun residenssitaiteilija esittäytyy toukokuussa Aalto Festivalin aikana”, Valtonen sanoo.

  Aalto Open Air on AYY:n ensimmäistä kertaa järjestämä tapahtuma, jossa esiintyvät Boston Promenade, Don Johnson Big Band, Toot Toot ja Ruudolf & Karri Koira. Konsertti järjestetään yhdessä April Jazzin kanssa.

  Musiikin lisäksi Aalto Open Air -iltaan sisältyy työpajoja, elokuvaesityksiä, galleriakävely sekä uudessa Harald Herlin -oppimiskeskuksessa järjestettäviä demoja ja esittelyjä. Tapahtumassa voi tutustua myös muihin Aalto Festivalin tapahtumiin ja nauttia ruokarekkojen tarjonnasta.

  Tämän vuoden Aalto Festivalin tarjontaan voi sukeltaa mobiilisovelluksen avulla, joka on ladattavissa 19. huhtikuuta lähtien. Sovellus esittelee toukokuun kaikki tapahtumat ja tarjoaa lisätietoa muun muassa muotoilun laitoksen vuosittaisesta muotinäytöksestä (17.5.), TOKYOn kevätmyyjäisistä (20.5.), Sähköpaja-kurssin näytöksestä (22.5.), Visualizing Knowledge -seminaarista (29.5.) ja monista muista taide- ja tiedetapahtumista.

  ”On todella vaikeaa poimia mukaan kaikkea yliopistossamme tehtävää hienoa työtä. Jotta voisimme esitellä kaiken, festivaalin olisi jatkuttava ympäri vuoden. Mutta toivomme, että tämän kerran vuodessa kuukauden kestävän katsauksen ansiosta yleisöllä on tilaisuus nähdä yliopistomme parhaimmistoa”, Valtonen kertoo.

  Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) järjestää Aalto Open Air -tapahtuman Otaniemessä Alvarin aukiolla 19. huhtikuuta klo 16–22. 

  Aalto Festival järjestetään 2.–31.5.2017.

  #aaltofestival  #aaltoopenair  #suomi100

  Lisätietoja:

  Share: