10.11.2013

  Citec kannustaa kokeilemaan eri asioita

  Janne Näse, 31, Chief Design Engineer

  Nuorena kiinnostuin koneista ja tekniikasta ja uravaihtoehtoja oli useita.  Valitsin tämän alan, koska se vastasi parhaiten haaveitani ja odotuksiani. Opiskelin Vaasassa silloisessa Svenska yrkeshögskolanissa. Työt aloitin Citecillä keväällä 2007, vähän ennen valmistumistani. Tittelini oli trainee, joka neljän kuukauden koeajan ja valmistumisen jälkeen muuttui Design Engineeriksi.

  Aloitin suunnittelijana ryhmässä, joka teki 3D-mallinnusta ja putkisuunnittelua Wärtsilälle. Kävin myös Ruotsissa puoli vuotta työskentelemässä. Sain omassa ryhmässäni enemmän vastuuta ja pääsin johtamaan projektien mekaanista puolta. Minusta tuli Senior Design Engineer ja lopulta Chief Design Engineer.

  Projektijohtajana olen suoraan yhteydessä asiakkaaseen sekä johdan ja koordinoin mekaanista suunnittelua. Olen päivittäin yhteydessä Intiaan, jossa osa suunnittelusta tehdään. Meillä on aika monesta maasta työntekijöitä ja ryhmässämme hyvä työilmapiiri.

  Citec on joustava työnantaja ja saan aika vapaasti itse päättää, miltä työpäiväni näyttää. Minua motivoi työn vaihtelevuus, sillä jokainen projekti on erilainen. Myös erilaisten ihmisten tapaaminen on motivoivaa. Haasteita työhön tuovat puolestaan tiukat aikataulut, yhtäaikaiset projektit ja uudet konseptit.

  Eri projektien kautta on hyvät mahdollisuudet lähteä ulkomaille ja nähdä maailmaa, koska Citecilla on projekteja melkein missä vain. Täällä on myös hyvät mahdollisuudet kokeilla erilaista työtä talon sisällä eri osastoissa ja tiimeissä, vaikkei olisi aivan vastaavaa koulutusta. Jos on avoin ja tietää, mitä haluaa, aika moni asia on mahdollista.

  Citecin päätoimialueita ovat energia-ala ja tuotantosekä prosessiteollisuus, mutta meillä on kokemusta monilta eri teollisuus- ja liiketoiminta-aloilta. Tarjoamme laaja-alaisesti palveluja aina laitossuunnittelusta ja voimalaitosten modularisoinnista suunnittelutyökalujen kehittämiseen. Nykyinen henkilöstömäärämme on noin 1100 ja pääkonttorimme sijaitsee Vaasassa. Toimipisteitä on muualla Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Englannissa, Ranskassa, Saksassa, Venäjällä, Singaporessa ja Intiassa.

  www.citec.com

  Teksti: Helena Hyvönen
  Kuva: Katja Lösönen.

  Share: