12.12.2017

  Eleniassa ollaan energia-alan aitiopaikoilla

  Maija Laine ja Jarno Lindén

  Energia-ala menee koko ajan eteenpäin. Eleniassa on yhteen hiileen puhaltava työporukka, jossa osaamista jaetaan tavoitteiden saavuttamiseksi.

  Maija Laine
  Kunnonhallinta-asiantuntija

  Jokainen päivä töissä on erilainen. Työskentelen kunnonhallinta-asiantuntijana Elenialla.

  Opiskelin sähkötekniikkaa Tampereen teknillisessä yliopistossa pääaineenani sähköverkot ja -markkinat.

  Vastuullani ovat sähköasemien kunnonhallinta, suunnittelu ja kehittäminen. Lisäksi tehtäviini kuuluvat turvallisuusasiat eli Elenian työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmän koordinointi sekä turvallisuusraportointi.

  Työni on laajojen kokonaisuuksien hallintaa. Siinä tarvitaan erityisesti ongelmanratkaisukykyä ja analyyttisyyttä. Energia-ala menee koko ajan eteenpäin ja muun muassa hajautettu tuotanto, kuten tuulivoima ja aurinkovoima luovat mielenkiintoisia haasteita.

  Meillä on yhteen hiileen puhaltava työporukka, jossa osaamista jaetaan yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Elenialla annetaan mahdollisuus kehittyä omassa tehtävässään.”

  Elenialla annetaan mahdollisuus kehittyä omassa tehtävässään.

  Jarno Lindén
  Yhteyspäällikkö

  ”Työssäni pääsen näkemään kokonaiskuvan sähköverkkoliiketoiminnasta. Työskentelen Elenialla yhteyspäällikkönä yritysasiakkaat-tiimissä. Opiskelin Tampereen teknillisessä yliopistossa sähkövoimatekniikkaa. Tulin tänne kesäharjoittelijaksi vuonna 2014, jonka jälkeen jatkoin töitä Elenialla opintojeni ohessa. Myöhemmin tein Elenialle diplomityöni.

  Nykyisin vastuullani ovat tietyt suuremmat yritysasiakkaat ja kunta-asiakkaat määrätyllä maantieteellisellä alueella. Hoidan verkkopalvelu- ja sähköliittymäasioita.

  Pidän asiakkaiden parissa työskentelystä ja siitä, että pääsen näkemään alan kehittymistä. Voin myös itse olla mukana kehittämässä digitaalisia palveluita. Työssäni tarvitaan yhteistyötaitoja ja dynaamisuutta. Työt hoidetaan tiimien välisellä yhteistyöllä ja toisia auttaen.

  Uskon, että koko ajan kehittyvällä energia-alalla riittää töitä tulevaisuudessakin.”

  Uskon, että koko ajan kehittyvällä energia-alalla riittää töitä tulevaisuudessakin.

  Elenia - logo

  Elenia toimii sadan kunnan alueella Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Sähkön ja lämmön jakelu on palvelumme arjen sujumiseen joka päivä. Alan edelläkävijänä rakennamme kumppaniemme kanssa älykästä sähköverkkoa sekä tuotamme ympäristömyönteisiä ja kilpailukykyisiä lämmitysratkaisuja.

  Elenia tarjoaa mahdollisuudet kehittyä huippuasiantuntijaksi rohkeasti uudistuvassa ja osaavassa työyhteisössä. Meillä viihdytään ja osataan iloita onnistumisista. Meillä saa tarttua toimeen ja ottaa vastuuta – tukena on motivoiva esimiestyö. Meillä on joustavat työajat, hyvät työsuhde- ja henkilöstöedut. Olemme savuton ja päihteetön työpaikka!

  www.elenia.fi

   

  Artikkeli on toteutettu yhdessä Elenian kanssa.
  Teksti ja kuva: Niko Jekkonen

  Share: