9.11.2013

  Elenia pursuaa intoa ja tekemisen meininkiä

  Elenia on mukana kehittämässä energia-alaa kansallisesti ja kansainvälisesti. Uudistuneessa yrityksessä nuori esimies ei ole poikkeus. Eleniassa viihdytään, ja henkilöstön motivaatio on kohdillaan.

  Niko Jauhiainen, 30, DI, palvelupäällikkö

  Niko Jauhiainen, 30, DI, palvelupäällikkö

  Olen saanut töissäni koko ajan lisää haasteita. Tulin Eleniaan keväällä 2009. Aloitin asiantuntijana mittauksen puolella. Tein taseselvitystä ja olin kehitysprojekteissa mukana asiantuntijana sekä välillä myös projektipäällikkönä. Nykyiseen hommaani siirryin elokuussa.

  Nyt vedän Sähkömarkkinoiden tiedonvaihto -asiantuntijatiimiä, jonka vastuulla on laadun varmistus ja kehittäminen. Teen myös asiantuntijatehtäviä ja olen projekteissa mukana. Parasta onkin se, että pääsen esimiehenä toteuttamaan itse enkä pysy liian ylätasolla. Kehitän itseäni työn kautta. Näen alaa myös kokonaisvaltaisesti: edustan Eleniaa ja Suomea erilaisissa kansallisissa sekä kansainvälisissä työryhmissä.

  Esimiehenä on tärkeää perehtyä asioihin, jakaa tietoa sekä kehittää alaisia samalla kuin itseään. Minulla on myös raportointivastuuta ja hallinnollisia asioita, jotka pitää pystyä hoitamaan samalla kuin asiantuntijuutta. Eleniassa järjestetään paljon sisäisiä koulutuksia, perehdyttämistä sekä poikkiprosessipäiviä, joissa saa kuulla mitä muut tiimit ja yksiköt tekevät. Koko henkilöstö on ollut mukana vaikuttamassa siihen, miten strategia toteutuu käytännössä omassa työssä.

  Vapaa-ajalla opiskelen kieliä ja harrastan erilaista liikuntaa, kiipeilyä, juoksua ja joukkuelajeja. Elenia tukee henkilöstöä mm. kulttuuri- ja liikuntasetelein. Virkistystoimikuntamme tarjoaa esimerkiksi teatterilippuja ja järjestää erilaisia tilaisuuksia. Ne tiivistävät porukkaa entisestään.

  Olen ylpeä siitä, että Elenia on mukana kehittämässä alaa kansallisesti ja kansainvälisesti. Emme tee vain sitä mikä on pakko. Teen tällaista kehitystyötä myös omasta mielenkiinnostani alaa kohden, ja olen iloinen siitä, että on ympäristö, joka mahdollistaa sen. Emme pelkää uudistua ja teemme sen asenteella.

  Tiia Selonen, 29, DI, palveluesimies

  Tiia Selonen, 29, DI, palveluesimies

  Aloitin syksyllä esimiehenä asiakaspalvelutiimissä. Minua on aina kiinnostanut asiakaspalvelu: Arvostan sitä, se on tosi tärkeä osa yrityksen toimintaa. Halusin myös kartuttaa osaamistani monipuolisesti ja saada erilaista työkokemusta esimiehenä. Fakta on, että esimieheksi oppii vain tekemällä. Haasteellisinta minulle onkin valmentava esimiestyö – se on uutta insinöörille.

  Tulin taloon vuonna 2006 kesätöihin. Tein silloin ihan haalarihommia. Myöhemmin jatkoin toimistotöissä yritysasiakkaiden sähköverkkopalveluiden parissa, ja sen jälkeen mittauspuolella asiantuntijatehtävissä. Päätyötäni oli tuntimittaus ja tuntipohjainen taseselvitys, joka on kuuma peruna alalla. Sain todella hyvää oppia, kehityin paljon ja opin uutta.

  Nykyinen työni on pitkälti 15-henkisen tiimini tukemista huippusuoritukseen: alaisten valmentamista, resurssien seurantaa, kartoittamista ja uudistetun strategian mukaisen asiakaspalvelun kehittämistä. Hoidamme tiimin kanssa asiakkaiden yhteydenotot mm. sopimuksiin ja laskutuksiin liittyvissä asioissa.

  Pyrin esimiehenä olemaan mahdollisimman paljon läsnä ja käytännön arjessa mukana.
  Mielenkiintoisinta työssäni on sen nopeatempoisuus ja dynaamisuus: pitää kyetä reagoimaan nopeasti. Työni on monipuolista. Saan laittaa itseni likoon, ja pyrin myös soveltamaan teknistä taustaani tiimini hyväksi. Jos asiakaspalvelun työntekijät viihtyvät, se kuuluu myös asiakkaille asti. Saamme välitöntä palautetta heiltä – se onkin työn suola.

  Yrityksemme on uudistunut kokonaan ilmettä myöden. Uudistumisen fiilis on tarttunut koko työyhteisöön. Olemme ylpeitä työstämme ja yrityskuvastamme. Oma tavoitteeni on pystyä säilyttämään alkuinnostus ja kehittymään esimiehenä.

  Turvaamme joka päivä 410 000 asiakkaamme arjen sujumisen sähkön ja lämmön jakelulla. Alan edelläkävijänä rakennamme älykästä sähköverkkoa yhdessä paikallisten kumppaneidemme kanssa. Tuotamme lämmitysratkaisuja, jotka ovat ympäristömyönteisiä ja kilpailukykyisiä.

  Investoimme sähköverkkoon ja verkkopalveluihin vuosittain yli 70 miljoonaa euroa varmistaaksemme yhteiskunnan toimivuuden myös tulevaisuuden sukupolville. Elenian rohkeasti uudistuva ja osaava työyhteisö tarjoaa haasteita oppimiseen ja kasvuun. Rajat ylittävän yhteistyön hengessä viemme eteenpäin omaa ja koko toimialan kehitystä.

  Teksti: Pia Salo // Kuva: Johanna Kannasmaa.

  Share: