22.10.2017

  Jamie Hynemanin suunnittelema protopaja LUT:iin

  Myytinmurtajista tuttu Jamie Hyneman vierailulla LUT:ssa kesäkuussa 2017.

  Opiskelijat pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan keksintöjä protopajassa yhdessä yritysten kanssa.

  Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology, LUT) avaa uuden protopajan, J. Hyneman Centerin keväällä 2018. Protopajassa opiskelijatiimit pääsevät toteuttamaan keksintöjä yhteistyössä yritysten kanssa. Paja suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä LUT:n kunniatohtorin, tuotekehittäjä Jamie Hynemanin kanssa, jonka mukaan paja myös nimetään.

  Työpajasta tulee hyvin varusteltu ja sen tarkoituksena on mahdollistaa ongelmien ratkaisu, uusien ideoiden tuottaminen sekä prototyyppien rakentaminen ja testaaminen. Opiskelijat kehittävät keksintöjä yhdessä yritysten kanssa.

  Protopaja on Hynemanin ja LUT:n yhteinen projekti. Amerikkalainen tuotekehittäjä ja myytinmurtaja Jamie Hyneman sai kesällä kunniatohtorin arvon LUT:stä.

  Hyneman kertoi LUT:lle kiintyneensä yliopistoon vierailunsa yhteydessä.

  – Kun minua pyydettiin suunnittelemaan protopaja, mikä liittyy pitkälti kuluneen kolmen vuosikymmenen aikana tekemääni työhön, otin tehtävän innolla vastaan. Pidän velvollisuutenani auttaa LUT:tä kaikin keinoin, Hyneman kertoo LUT:n tiedotteessa.

  – Protopajat luovat ymmärrystä, miten maailma toimii. Kaikkien on tärkeää ymmärtää, miten asiat syntyvät ja kuinka työkalut toimivat. Se auttaa meitä hahmottamaan mitä voimme saavuttaa.

  LUT:n rehtori Juha-Matti Saksa kertoo, että yhteistyö Hynemanin kanssa on helppoa, koska hänen ajatustapansa on hyvin lähellä LUT:n tapoja.

  – Odotamme tulevaa yhteistyötä innostuneina ja kiinnostuneina. Mitä kaikkea päräyttävää saadaan yhdessä rakennettua, Saksa toteaa tiedotteessa.

  Share: