4.12.2014

  Unelmatyö tarjoaa haasteita

  abb_piia_4_web

  Tampereelta kotoisin oleva Piia Karjalainen lähti työn perässä pääkaupunkiseudulle. Ostoinsinöörin työ ABB Marinella on tarjonnut kunnianhimoiselle naiselle elämyksiä, joissa tarvitaan hyviä sosiaalisia taitoja.

  Piia Karjalainen tietää tarkkaan, mikä saa hänet syttymään: haasteet. Sellaisten parissa ostoinsinööri Karjalainen on työskennellyt ABB:lla jo kolmen vuoden ajan.

  Unelmien työ ABB Marinessa toi Tampereella kasvaneen ja opiskelleen nuoren naisen pääkaupunkiseudulle. Vuosaaressa, meren äärellä työskentelevä Karjalainen ei ole katunut ratkaisuaan päivääkään.

  – Jo lukiessani työpaikkailmoitusta oli helppo kuvitella itseni työhön. ABB teki minuun vaikutuksen ensimmäisen kerran jo opiskeluaikana, kun teimme harjoitustöitä ABB:n roboteilla. Yrityksen ammattimaisuus ja asema teknologiajohtajana vakuuttivat minut täysin, Karjalainen perustelee.

  Tuotantotalouden insinöörin opinnot Karjalainen suoritti Hämeen ammattikorkeakoulussa. Kipinä tekniikan alalle lähti sähköinsinööri-isästä, jonka kanssa Karjalainen rakenteli ja kokeili erilaisia asioita jo lapsena.

  – Meillä ei ollut aina ovia paikallaan, koska niistä tehtiin liukumäkiä, hän virnistää lapsuuden muistoilleen.

  Ostoinsinöörin työpäivät kuluvat palavereissa ja neuvotteluissa. Karjalaisen ei tarvitse vakuuttaa kuulijaansa, sillä hän silminnähden nauttii työstään.

  Ostoinsinööri Karjalainen työskentelee Azipod®-ruoripotkurijärjestelmien parissa, joiden pääasiakkaita ovat risteilyalukset sekä jäänmurtajat. Hänen vastuullaan on ostaa uudisprojekteissa tarvittavia tuotteita.

  – Konkreettisimmin työnsä jäljen näkee, kun kesäisin Helsinkiin useita tuhansia matkustajan loistoristeilijöitä. Se on hieno tunne. Toimittamamme tuote vastaa näiden alusten ohjailtavuudesta sekä tuottaa tarvittavan tehon laivan operointiin, hän selvittää.

  Azipod®-ruoripotkurijärjestelmä säästää polttoainetta jopa 20 prosenttia perinteisiin potkureihin verrattuna ja niitä on myyty yli 350 kappaletta.

  Sosiaalinen, kunnianhimoinen ja ongelmanratkaisija. Siinä kolme adjektiivia, jotka kuvaavat Karjalaista, mutta myös hänen työtovereitaan. Karjalaisen mukaan jokainen työntekijä ABB:lla tarttuu tehtävään kuin tehtävään täysillä, ja kaikki auttavat toisiaan.

  Työilmapiiri ABB Marinen avokonttorissa on välitön ja energinen. Tämän Karjalainen uskoo johtuvan muun muassa siitä, että teollisuusyritys panostaa työntekijöiden hyvinvointiin ja osaamiseen. Hänkin on mukana valmennusohjelmassa, jossa kehitetään itsensä johtamista, strategista ajattelua ja esiintymistaitoja.

  – Koulutus sekä maksaa että vie työaikaani. Olen iloinen, että ABB suo tämä mahdollisuuden minulle.

  Ruotsalais-sveitsiläinen ABB on juhlinut tänä vuonna 125-vuotista taivaltaan. Se on näkynyt koko henkilöstölle, kun yritys kutsui työntekijät puolisoineen syntymäpäiväjuhlallisuuksiin.

   – Se on taas yksi osoitus siitä, että työnantaja arvostaa meitä.

  ABB_main_logo

  ABB on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. Monikulttuurinen organisaatiomme toimii noin 100 maassa.

   Lisätietoa ABB Marinesta löydät Youtuben Marine kanavasta osoitteesta: www.youtube.com/abbmarine

   .

  Share: