8.8.2010

  Räätälöityjä ratkaisuja kansainvälisessä hengessä

  ABB:n kansainvälinen meininki näkyy niin asiakaskunnassa kuin monikulttuurisessa työyhteisössä. Mukavat työkaverit tukevat vauhdikkaassa arjessa.

  Tule meille kylään, opiskelija! Vuosittain kymmeniä opintokäyntejä isännöivä ABB toivottaa tervetulleiksi niin tuoreet fuksit kuin valmistumisen kynnyksellä jo olevat teekkaritkin. Helsingin ja Vaasan tehtaille tehtävät vierailut räätälöidään jokaiselle ryhmälle sopiviksi ja mielekkäiksi. Peruskoululaisilla ja lukiolaisilla on mahdollisuus vierailla tehtaan kellariin perustetussa fysiikan työpajassa, jossa pääsee kokeilemaan käytännössä vaikkapa Ohmin lakia

  Monet jättimäiset tai vähän pienemmät koneet kulkevat suunnittelupöydältä valmiina asiakkaille Fanglan Taon kautta.

  – Teemme koneita räätälöidysti asiakkaiden tarpeiden mukaan. Kaikki tehdään alusta loppuun niin, että asiakas saa mitä haluaa. Vastaan työssäni koko prosessista sopimuksen teosta ja suunnittelusta laskutukseen asti. Välillä tulee muutoksia, jotka voivat ulottua koko ketjuun alihankkijoihin asti.

  – Vaikka teen paljon töitä toimistossa, käyn päivittäin myös tehtaalla, Fanglan kertoo arjestaan ABB:lla.

  Fanglan on työskennellyt ABB:lla viisi vuotta. Opiskeluaikoina hän oli harjoittelijana. Sitä seurasi puolen vuoden jakso ABB:lla Kiinassa diplomityötä tehden. Nyt Fanglan on ollut projektipäällikkönä 2,5 vuotta, ja tänä aikana hän on laittanut näppinsä 150 koneen toimittamiseen.

  – Pääosa asiakkaistani on Koreasta, lisäksi minulla on muitakin projekteja kuten Turun telakkaprojekti, jossa työstetään isoja risteilijöitä.

  Projektit pitävät Fanglanin kiireisenä Suomessa vuoteen 2011 asti. Voi olla, että jatkossa hän ehtii enemmän työmatkoille ulkomaille. Talo tarjoaa mahdollisuuksia ja tukea, jos haluaa luoda uraansa jossain ABB:n ulkomaan yhtiössä. Koska yritys on kansainvälinen, on myös työkavereilla hyvin erilaisia kulttuuritaustoja.

  – Tekniikan ihmiset eivät ole yleensä niin sosiaalisia, mutta täällä monikulttuurinen ympäristö luo yhden suuren perheen. Työkaverit ovat tosi mukavia. Meitä naisia on täällä sen verran vähän, että tuemme paljon toisiamme. Olisi kiva, että tänne tulisi naisia vielä enemmänkin, Fanglan innostuu.

  ABB on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. Ison työnantajan vahvuus on laajat uramahdollisuudet – myös kansainvälisesti.

  .

  Share: