4.12.2014

  Iso talo tarjoaa valinnan mahdollisuuksia

  accenture_1

  Raisa Halonen kannustaa muitakin opiskelemaan tekniikkaa, joka tarjoaa laajasti vaihtoehtoja työuralle. Nykyiseen työhönsä konsulttiyhtiö Accenturelle hän päätyi entisten työkavereiden ja opiskelijoiden suosituksesta.

  Erittäin hyvä työilmapiiri ja mahdollisuus kokeilla monenlaisia tehtäviä. Siinä tärkeimmät syyt, miksi Accenturella vuosi sitten aloittanut Raisa Halonen on viihtynyt yhtiössä niin hyvin.

  Työ löytyi ilmoituksen perusteella ja alkoi lennokkaasti puolen vuoden jaksolla Intiassa osana Accenturen International Young Professionals -ohjelmaa.

  ”Tein samaa kuin nyt Suomessa, eli toimin konsulttina eläkevakuutusalan projektissa, mutta hieman eri näkökulmasta. Oli hieno kokemus nähdä niin erilainen kulttuuri läheltä”, Halonen sanoo.

  Tekniikka valikoitui Halosen opiskelualaksi jo lukion ensimmäisenä vuonna.

  ”Olen aina ollut matemaattinen ja analyyttinen, ja lukiostamme valmistuneet kävivät ammatinvalintapäivänä kertomassa kokemuksistaan.”

  Halonen valmistui diplomi-insinööriksi pääaineenaan graafinen tekniikka. Oman opinahjon viestintätekniikan laboratorio tarjosi palkkatyötä projektitutkijana ja opetusassistenttina opintojen loppupuolelta lähtien.

  Tutkimusprojektien ohella hän suoritti vielä tekniikan lisensiaatin opinnot, joissa pääaineeksi vaihtui viestintätekniikka.

  ”Minulla oli hyvä tuuri, kun sain työskennellä isoissa projekteissa suoraan yritysten kanssa. Projektit liittyivät paperiteollisuuden laadunvalvontaan ja media-alalla monikanavajulkaisemisen sähköisiin ratkaisuihin.”

  Tavallista vahvempi akateeminen tausta on ollut hyödyksi nykyisessä työssä, joka sisältää samantyyppistä asiakaslähtöistä ongelmanratkaisua ja tuotantoprosessikehitystä.

  Halonen pitää haastavasta työstä ja joustaa mielellään silloin, kun töissä on kiireinen vaihe. Nykyinen työnkuva ei kuitenkaan kuormita liikaa. Työn vastapainoksi Halonen pelaa maalivahtina naisten salibandyliigaa.

  Houkuttelevalta tuntuu, että Accenture tarjoaa lähes rajattoman määrän vaihtoehtoja jatkossa.

  ”Voin kouluttautua työn sisällä ja toimia samassa projektissa tosi erityyppisissä tehtävissä. Toisaalta voin vaihtaa sisäisesti samantyyppisiin tehtäviin eri toimialalla.”

  Accenturella toimii naisten urakehitystä tukeva Women’s Network, joka järjestää erilaisia tilaisuuksia jäsenilleen sekä isomman naistenpäivän tapahtuman vuosittain.

  Accenture on globaali liikkeenjohdon konsultoinnin, tietotekniikan ja ulkoistamisen palveluyritys. Yrityksen palveluksessa työskentelee yli 305,000 ammattilaista, jotka palvelevat asiakkaita yli 120 maassa. Accenture yhdistää vankan kokemuksen, kattavan toimialojen ja liiketoiminta-alueiden osaamisen sekä tutkimustiedon maailman johtavista yrityksistä.

  Lisätietoja Accenturesta: www.Accenture.fi

  Lisätietoja uramahdollisuuksista Accenturella: www.accenture.fi/tyopaikat

  Accenture_Sig_rgb_0.75x_blk_yellow_Web_orange.

  Share: