31.1.2012

  Oululaiset kertovat tarinoita katuvaloilla helmikuussa

  Haluatko kertoa tarinan tai lähettää viestin valon avulla? Helmikuussa Oulun Pakkahuoneenkadun katuvalaisinten led-valonauhat kertovat kaupunkilaisten tarinoita, viestejä ja terveisiä. Kuka tahansa voi varata tunnin mittaisen ajan ja päättää, millaisen valaistuksen haluaa luoda.

  Oma valotarina rakennetaan nettisivulla (www.valotarina.fi), jolla varataan tarinalle sopiva ajankohta ja luodaan oma valotarina valitsemalla led-valonauhoille värejä, värien muutoksia ja muutoksen nopeuksia. Lisäksi kirjoitetaan tarina, viesti tai tervehdys, joka liittyy itse suunniteltuun valaistukseen. Valaistuksiin liittyvät tarinat ovat luettavissa nettisivulla sekä keskustan kosketusnäytöillä.

  Valon päivänä perjantaina 3.2.2012 voi alkaa laatia valotarinoita nettisivuilla. Tarinoiden esittäminen alkaa sunnuntaina 5.2. klo 17. Siitä lähtien tarinat valaisevat Pakkahuoneenkatua Torikadun ja Aleksanterinkadun välisellä osuudella koko helmikuun ajan aina pimeään aikaan.

  Valotarina-tapahtuma on osa Mukautuva kaupunkivalaistus – Algoritmiavusteinen valaistussuunnittelu -tutkimushanketta, joka toteutetaan Oulun yliopiston arkkitehtuurin osastossa. Hankkeessa tutkitaan ja kehitetään algoritmisia suunnittelumenetelmiä ja -työkaluja, joilla kaupunkivalaistusta voidaan suunnitella esimerkiksi ympäristön olosuhteisiin ja kaupunkitilan käyttäjien tarpeisiin mukautuvaksi. Mukautuvalla kaupunkivalaistuksella voidaan vähentää energiankulutusta, lisätä kaupungin käyttäjien turvallisuuden tunnetta sekä kasvattaa kaupunkitilojen elämyksellisyyttä..

  Share: