3.11.2011

  Tekniikan päivät tammikuussa

  Kansantajuinen tiedetapahtuma, Tekniikan päivät, pidetään 13. – 14.1.2012 Dipolissa Espoon Otaniemessä. Kolmannen kerran järjestettävä tapahtuma esittelee tekniikkaa ja luonnontieteitä sekä herättää keskustelua tekniikan paikasta maailmassa. Teemaa käsitellään eri näkökulmista, ja otetaan huomioon teknologian vaikutukset yhteiskuntaan ja kestävään kehitykseen. Kaikille avoin tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi vuorotellen Tieteen päivien kanssa.

  Tapahtuman teemaksi on tällä kertaa valittu maa – yhtenä neljästä Aristoteleen elementistä. Tapahtuman ohjelma koostuu noin 90 asiantuntijapuheenvuorosta, joissa maa-aihetta käsitellään lukuisten eri teemojen ja näkökulmien kautta. Ohjelma koostuu erillisistä kokonaisuuksista kuten uudet materiaalit, biohajoavat polymeerit ja komposiitit, synteettinen biologia, globaali ruokahuolto, luonnonvarojen riittävyys, kaivannais- ja vuoriteollisuus, metsä- ja energiateollisuus. Design on esillä myös, koska tapahtuma on valittu World Design Capital Helsinki 2012 -hankkeeksi. Oheisohjelmana on muun muassa erilaisia näyttelyitä, Suomen Akatemian Tiedekahvila, ohjelmaa Heurekasta, ratsastussimulaattori ja roskien lajitteluun koulutettu koira.

  Tapahtuman järjestää yhdessä lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa Tekniikan Akatemia, joka vastaa myös Millennium-teknologiapalkinnon jakamisesta. Tekniikan päiviä voi seurata myös verkossa sekä suorana lähetyksenä että tallenteena.

  www.tekniikanpaivat.fi.

  Share: