11.4.2018

  Ilmastopäivät tuovat juna-asemille hävikkiruokaa ja unikapseleita

  FiksuAssa_banneri

  Joukkoliikenteen matkustajat pääsevät osallistumaan ympäristöystävällisiin tempauksiin Fiksu Assa -tapahtumassa 18.–21.4.

  Yritykset elävöittävät juna-asemia ja matkakeskuksia ekologisilla pop-up-pisteillään kuudella paikkakunnalla. Tarjonta vaihtelee asemittain ja päiväkohtaisesti:

  Tikkurilassa matkailijat voivat maistaa ResqClubin hävikkiruokaa, kun taas Leppävaarassa kokeillaan sähköajoneuvoja. Tampereen rautatieasemalla herkutellaan hyönteisillä, kierrätetään merkkivaatteita Emmyn kanssa ja tutustutaan nukkumiskapseleihin, kertoo ympäristöministeriö tiedotteessaan.

  Edellä mainittujen lisäksi tekemistä piisaa Helsingin Oulunkylässä, Vantaan Aviapoliksessa, Lempäälän rautatieasemalla ja Lahden matkailukeskuksessa.

  Rohkeita, ilmastofiksuja kokeiluita

  Fiksu Assa -kokeilun toivotaan poikivan ratkaisuja, jotka voisivat sijaita asemilla pysyvästi. Järjestäjien mukaan palvelutarjonnan lisääminen parantaa joukkoliikenteen vetovoimaa ja sujuvoittaa kaupunkilaisten arkea.

  Lähes seitsemänkymmentä prosenttia Suomen kasvihuonekaasupäästöistä syntyy kuluttajien päätösten ja valintojen seurauksena. Järjestäjät uskovat, että ympäristöystävällisiä palveluja ja innovaatioita tarvitaan sinne, missä kaupunkilaiset liikkuvat.

  – Ilmastonmuutoksen hillinnässä tarvitaan uusia ideoita ja tekoja meiltä kaikilta. Fiksu Assa -tapahtumalla haluamme tukea rohkeita, ilmastofiksua arkea edistäviä kokeiluja, jotka ovat tärkeä osa kestävää kaupunkikehitystä, sanoo asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

  Yksi tapahtuman teemoista on vähähiilinen liikkuminen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi yhteiskäyttöautojen tuomista asemille sekä kaupunkilogistiikan ja sujuvan liityntäpysäköinnin kehittämistä.

  – Joukkoliikennettä hyödyntävät, sujuvat matkaketjut ovat keskeisessä roolissa liikenteen päästöjen vähentämisessä. Asemaseutujen kehittäminen auttaa luomaan kestävää kasvua ja työllisyyttä sekä parantaa liikenteen palveluiden saatavuutta, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kommentoi.

  Fiksu Assa -tapahtuma on osa ympäristöministeriön, Liikenneviraston, HSY:n, Smart & Clean -säätiön, MAL-verkoston ja Sitran rahoittamaa sekä Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Lempäälän ja Lahden kaupunkien, VR:n, HSL:n ja Business Finlandin toteuttamaa, julkisrahoitteista Asemaseudut kokeilualustana -hanketta.

  Kaikki aikataulut ja yritykset löydät täältä.

  Lähde ja kuva: Ympäristöministeriö

  Share: