12.12.2017

  Tampereen Sähkölaitoksella ihminen on tärkein

  Anssi Salonen jenkkiauton kyydissä

  Tampereen Sähkölaitos haluaa panostaa työntekijöidensä hyvinvointiin. Anssi Salonen hommasi vakityön myötä lapsuuden haaveensa – jenkkiauton. ”Harvassa työpaikassa saa viisi kuukautta vapaata reissaamiseen”, toteaa Olli Partanen.

  Anssi Salonen - Tampereen Sähkölaitos

  Anssi Salonen
  Verkkosuunnittelija,
  Tampereen Sähköverkko Oy

  ”Suunnittelutyö on kuin pulmanratkaisupeliä. Tietyt sähkötekniset mitoitukset on täytyttävä ja ratkaisun pitäisi olla kustannuksiltaan järkevä. Samaan aikaan tarvitaan ennustajan lahjoja, jotta onnistuu suunnittelemaan verkon, joka kestää seuraavat 40 vuotta.

  Olen sähkisläinen jo kolmannessa polvessa. Yritin kapinoida lukemalla jotain muuta ja valmistuin diplomiinsinööriksi laskennallinen systeemibiologia pääaineenani. Sillä ei irronnut työtä, joten palasin avoimeen yliopistoon lukemaan sähkövoimatekniikkaa.

  Alueeseeni kuuluu Tampereen keskusta, joten kovin mielellään katuja ei menisi useasti avaamaan asukkaiden riesaksi. Toivotaan, että olen onnistunut!

  Verkonsuunnittelijana olen mukana myös kaavoituksessa, joten näen, miten kaupunki kehittyy. Palkitsevinta on löytää ratkaisu johonkin, jota on joutunut paljon miettimään.”

  Vakityön myötä hommasin lapsuuden haaveeni – jenkkiauton.

  Olli Partanen
  Salkunhoitaja
  Tampereen Sähköverkko Oy

  ”Käyn sähkökauppaa, mutta tulevaisuuteen. Eli suojaan sähkönhankinnan esimerkiksi kahdeksi vuodeksi niin, että pystymme myymään sen voitollisesti.

  Olen valmistunut TTY:ltä signaalinkäsittelyn puolelta. En siis tiennyt sähköalasta oikein mitään. Salkunhoitajaksi päädyin sattuman kautta: olin hakenut aiemmin tänne kesätöihin, mutta silloin ei tärpännyt. Olin kirjoittamassa diplomityötäni, kun minulle soitettiin, että kiinnostaisiko tulla hommiin.

  Signaalinkäsittely on matematiikkaa ja koodausta, joten niistä on ollut tässä työssä hyötyä. Pitää myös ymmärtää syy-seuraussuhteita, sillä sähkömarkkinoilla asiat eivät aina mene niin kuin ensin luulee.

  Sähkönhinta voi heilua paljon ja sitä on vaikea ennustaa. Pienelläkin näkemyksellä voi olla iso vaikutus rahavirtoihin, eikä siitä voi stressata. On mielenkiintoista perehtyä ja yrittää ymmärtää yllättäviä tilanteita.”

  Harvassa työpaikassa saa viisi kuukautta vapaata reissaamiseen.

  Tiina Elomaa
  Työsuojelupäällikkö
  Tampereen Sähköverkko Oy

  ”Työturvallisuudesta tulee usein mieleen kypäräpakko tai suojalasit, mutta nykyään yhtenä pääaiheena ovat psykososiaaliset kuormitustekijät.

  Olen ensimmäinen konsernin päätoiminen työsuojelupäällikkö. Opiskelin Tampereen teknillisessä yliopistossa konetekniikkaa, johon kuului työturvallisuuteen liittyvä kurssi. Kiinnostuin alasta ja vaihdoin pääainetta.

  Olen elämässäni riskitietoinen, joten työsuojelu sopii ajatusmaailmaani. Työssäni kehitän työturvallisuutta, johon liittyy myös työhyvinvointi. Työ ei ole vain määräysten tekemistä, vaan pitää osata kuunnella ja aistia ilmapiiriä, ettei kukaan ylikuormitu henkisesti.

  Tämä ala on yksi niistä, joita ei heti voida robotisoida. Lait, määräykset ja säädökset muuttuvat koko ajan. Se tekee työn haastavaksi, mutta samalla mielenkiintoiseksi. Teen töitä sen eteen, että ihmiset pystyvät tekemään pitkän työuran ja että työyhteisö olisi hyvä.”

  On tutkimuksia, että jo 15 minuuttia metsässä laskee stressiä.

   

  Tampereen Sähkölaitos - logo

  Tampereen Sähkölaitos on aktiivinen ja uudistuva energiakonserni, joka toimii pääasiassa Pirkanmaalla. Konsernissa työskentelee noin 400 henkilöä ja liikevaihto oli vuonna 2016 noin 274 miljoonaa euroa. Konsernissa arvostetaan sujuvaa ja ystävällistä asiakaspalvelua sekä insinöörintarkkaa luotettavuutta ja toimitusvarmuutta.

  Päätuotteita ovat kaukolämpö, sähkö, kaukojäähdytys sekä maakaasu. Tampereen Sähkölaitos on toteuttanut 2010-luvulla energiakäänteen eli siirtynyt laajan investointiohjelman kautta fossiilisista polttoaineista yhä vahvemmin uusiutuviin polttoaineisiin.

  www.sahkolaitos.fi

   

  Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Tampereen Sähkölaitoksen kanssa.
  Teksti: Siiri Huttunen, kuvat: Rami Marjamäki

  Share: