12.12.2017

  ”Rakennusalalla voi vaikuttaa asumisen tulevaisuuteen”

  Tomi Tiainen - Lujatalon liiketoiminnan kehityspäällikkö

  Lujatalon liiketoiminnan kehityspäällikkö innostuu osallistamisen voimasta. Osallistamisen pääajatus on ihmisten ja ajatusten törmäyttäminen. ”Parasta on, ettei voi tietää, mitä sen tuloksena syntyy.”

  Tomi Tiainen
  Liiketoiminnan kehityspäällikkö

  ”Rakennusalalla voi vaikuttaa asumisen tulevaisuuteen. Alalla yhdistyy raaka työnteko ja yhteiskunnan toiminnan edellytysten luominen.

  Aloitin työurani kesätöissä rautakaupassa. Ihmisten auttaminen tee-se-itse-rakentamisessa oli palkitsevaa, ja into rakennusalaa kohtaan tarttui asiakkailta. Lukion jälkeen aloin opiskella rakennustekniikkaa.

  Ensimmäisenä työmaakesänäni aloitin laudankantajana, pääsin kokeilemaan useita eri raksahommia ja lopetin työnjohtajana. Opin käytännön kautta, miten rakennustyömaa toimii ja näin oman työni jäljen.

  Opiskelijavaihdossa Saksassa luin strategista johtamista. Erikoista huomata, kuinka paljon päätös on vaikuttanut työelämääni. Nyt vastaan Lujatalon strategian suunnittelusta, toteutuksesta ja kehitystoiminnan johtamisesta.

  Meillä vallitsee perhehenki, jossa on helppo lähestyä toista. Päätökset tehdään yhdessä kaikkia osallistaen. Osallistamisen pääajatus on ihmisten ja ajatusten törmäyttäminen. Parasta on se, ettei voi tietää mitä sen tuloksena syntyy.”

  On hienoa olla rakentamassa tulevaisuuden koteja ihmisille.

   

  Lujatalo - logo

  Rakennusliike Lujatalo Oy kuuluu Lujayhtiöihin, joka on yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista. Yritys toimii valtakunnallisesti noin 1600 ammattilaisen voimin. Luja on kestävän rakentamisen edelläkävijä niin betoni- ja kuivatuotteiden valmistajana kuin uudis- ja korjausrakentajana.

  Lujatalo on sekä asunto- että toimitilarakentaja, jonka erikoisalaa ovat peruskorjaus sekä energiatehokas rakentaminen. Lujatalo rakensi muun muassa Suomen ensimmäisen nollaenergiakerrostalon Kuopioon.

  Meillä on myös kattavat palvelut hanke- ja kiinteistökehittämisen osalta. Hyödynnämme kaikessa digitaalisen rakentamisen menetelmiä.

  www.lujatalo.fi

   

  Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Lujatalo Oy:n kanssa.
  Teksti ja kuva: Ari Ojanperä

  Share: