12.12.2017

    Fennovoimalla saa vastuuta, jos sitä haluaa ottaa

    Mikael Biese ja Anne Vilkman - Fennovoima

    Yrityksessä rakennettaan uutta toimintakulttuuria. ”Täällä on rehellinen mahdollisuus edetä uralla”, sanoo ydinturvallisuusinsinööri Mikael Biese.

    Mikael Biese
    Ydinturvallisuusinsinööri

    ”Lentoemännän vuosittainen säteilyannos on suurempi kuin ydinvoimalan työntekijällä. Alaan liittyy ennakkoluuloja, mutta turvallisuus on ydinvoimalassa ykkösprioriteetti.

    Olen energiatekniikan diplomi-insinööri. Jo opiskeluaikana kiinnitin huomiota siihen, että viidennes Suomen sähköstä tuodaan ulkomailta. Hanhikivi 1 ja Olkiluoto 3 tulevat parantamaan tilannetta merkittävästi. Energiaomavaraisuus on tärkeää.

    Työssäni vastaan voimalakokonaisuuden turvallisuudesta ja varmistan, että laitos täyttää sille määrätyt kriteerit. Arvioin muun muassa laitospaikkaan kohdistuvia riskejä. Turvamarginaalin on oltava merkittävä esimerkiksi äärimmäisille sääolosuhteille tai maanjäristyksille.

    Rakennamme uutta toimintakulttuuria, ja täällä on rehellinen mahdollisuus edetä uralla. Itseni voin tulevaisuudessa nähdä esimerkiksi asiantuntijatiimin vetäjänä. On hienoa, kun voi kokea työpaikan olevan eettisesti kestävällä pohjalla.”

    Rakennamme uutta toimintakulttuuria, ja täällä on rehellinen mahdollisuus edetä uralla.

    Anne Vilkman
    Projekti-insinööri

    ”Ilmastonmuutos koskee meitä kaikkia. Tämä on kirkastunut minulle aloitettuani Fennovoimalla. Ydinvoima on yksi keino vähentää ilmastonmuutoksen vaikutuksia, sillä se on päästötön energiamuoto.

    Koulutukseltani olen tuotantotalouden insinööri. Työhöni täällä kuuluu monenlaisia projektityötehtäviä, esimerkiksi projektien vetämistä, raportointia, budjettien ja riskien seurantaa. Työyhteisö on nuorekas ja kansainvälinen.

    Moni pitää alaa vanhanaikaisena. Se on kuitenkin kaikkea muuta. Olemme esimerkiksi yrityksenä tosi aktiivisia somessa ja meillä on paljon nuoria työntekijöitä. Kasvamme koko ajan ja luomme uusia tapoja toimia.

    Hanhikivi 1 on iso, vaikuttava projekti. Se on pysyvä investointi Suomeen. On hienoa olla mukana hankkeessa, joka esimerkiksi parantaa kotimaan työllisyystilannetta. Vastuuta Fennovoimalla saa, jos sitä haluaa ja näyttää, että on valmis sen kantamaan.”

    Kasvamme koko ajan, ja luomme uusia tapoja toimia.

    Toimistokoira Yoko

    Toimistokoira Yoko poikkeaa Salmisaaressa yleensä perjantaisin ennen maalle lähtöä.

    Fennovoima - logo

    Missiomme on hiilineutraali tulevaisuus. Fennovoima on perustettu tuottamaan hiilidioksidipäästötöntä ja vakaahintaista sähköä osakkailleen. Suomi on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään osana ilmastonmuutoksen torjuntaa. Ydinvoima on osa energiaratkaisua, jolla päästötavoitteet voidaan saavuttaa.

    Valmistuttuaan sähköteholtaan 1200 megawatin Hanhikivi 1-ydinvoimalaitos korvaa energiamarkkinoilta poistuvaa sähköntuotantokapasiteettia ja parantaa siten sähkön toimitusvarmuutta. Hankkeella on myönteisiä vaikutuksia koko Suomen kansantalouteen ja työllisyyteen.

    www.fennovoima.fi/rekry

     

    Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Fennovoiman kanssa.
    Teksti: Elli Collan, kuvat: Samuli Skantsi

    Share: