15.10.2017

  Avaruudesta uutta liiketoimintaa

  Avaruus on täynnä uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

  Tekes käynnistää New Space Economy -ohjelman, jonka tavoitteena on hyödyntää avaruustoimialan kasvun mahdollisuudet ja viedä suomalaista osaamista maailmalle.

  Avaruusliiketoiminnan osaamisen kysyntä kasvaa globaalisti. Tekesin pääjohtaja Pekka Soini kertoo, että Tekes on edistänyt alan tutkimusta jo pitkään ja aikoo nyt vauhdittaa kansainvälisen liiketoiminnan kasvua.

  – Maailmanluokan tietoliikenneosaamisemme ja avaruusteknologian yhdistäminen on Suomen kannalta lupaavaa. Digitalisaatioon liittyvät uudet liiketoimintamahdollisuudet on tunnistettu yhdeksi ajankohtaiseksi kasvun lähteeksi, Soini kertoo Tekesin tiedotteessa.

  New Space Economy -ohjelman tavoitteena on saada talouskasvuun ja työllisyyteen vaikuttavia tuloksia verkostoilla ja uusilla liiketoimintamalleilla. Taloustavoitteet ovat korkeat: osallistuvien yritysten viennin kaksinkertaistaminen vuoteen 2020 mennessä sekä vähintään 600 miljoonan euron vuosittainen liikevaihto alan palveluissa.

  Tekesin palvelujohtaja Kimmo Kanto kertoo, että heillä on tiedossa noin 200 avaruusteknologian valmistuksen ja soveltamisen parissa toimivaa yritystä.

  – Nopeasti kehittynyt lennokkien sekä piensatelliittien valmistus ja hyödyntäminen liiketoiminnassa kiinnostaa myös kansainvälisiä sijoittajia, Kanto toteaa tiedotteessa.

  Pekka Soini lupaa, että Tekesin rahoituspalvelut ovat innovatiivisten kasvuyritysten käytössä.

  – Toiminnassa vastataan yritysten rahoitus ja kansainvälistymisen tarpeisiin ja rakennetaan Suomeen uusi kasvun ala.

   

  test

  Avaruus on täynnä uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

  Share: