17.9.2017

  Selluloosamateriaalien muotokilpailussa kehitettiin uusia tuotekonsepteja

  Anneli Auranen ja Heta Kupsala voittivat VTT:n muotokilpailun. Kuva: VTT

  Biomateriaaleja yhdistävä selkäreppu toi voiton VTT:n Design the Cellulose Hackathon -kilpailussa.

  - Biomateriaaleja yhdistävä selkäreppu toi

  - voiton VTT:n Design the Cellulose Hackathon

  -kilpailussa.

  Kahdeksan tiimiä kilpailivat kesällä VTT:n järjestämässä Hackathonissa. Kilpailun tavoitteena oli suunnitella tuotteita biopohjaisista materiaaleista. Materiaaleina oli käytössä esimerkiksi vaahdotettu puukuitu, nanoselluloosa ja puupohjainen selluloosa.

  Metropolia Ammattikorkeakoulussa vestonomiksi opiskeleva Anneli Auranen sekä taiteen maisteri Heta Kupsala voittivat kilpailun biomateriaaleja yhdistävällä selkärepullaan. Palkinto myönnettiin 13.9.2017.

  – Uskomme, että uusilla teknologioilla valmistetuilla selluloosakuiduilla on mullistava vaikutus muotiteollisuudessa, Kupsala ja Auranen kertoivat VTT:lle. He haluavat käyttää suunnittelussa uusia, innovatiivisia materiaaleja ja tehdä liiketoimintaa, jossa ekologisuus ja eettisyys yhdistyvät estetiikkaan.

  Kilpailun tuomariston puheenjohtaja Jussi Mannisen mukaan kilpailu oli hyvätasoinen ja kilpailijat olivat käyttäneet monipuolisesti ja luovasti tarjolla olleita materiaaleja.

  – Tuomariston työ ei ollut helppo, mutta voittajajoukkueen valintaan vaikutti vahvasti se, että he olivat innovatiivisesti yhdistäneet materiaaleja ja luoneet niistä uusia yhdistelmiä, Manninen totesi VTT:lle.

  Kupsala ja Auranen pokkasivat palkinnoksi 3000 euroa sekä matkan CEPI:n European Paper Week -tapahtumaan Brysseliin.

  Share: