14.4.2017

  LUT:n hakijamäärä nousi yli kymmenen prosenttia

  Kuva: LUT, Teemu Leinonen

  Viides huhtikuuta päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) hakijamäärä nousi 11,8 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Hakijoita oli yhteensä 3782. Kasvu oli merkittävää etenkin tekniikan aloilla.

  Hakijoiden kokonaismäärä tekniikassa oli 16 prosenttia eli 218 hakijaa suurempi kuin viime vuonna. Määrä kasvoi myös kauppatieteissä: nousua tuli 9 prosenttia, yhteensä 181 hakijaa.

  LUT:n suosituimpia koulutusohjelmia yhteishaussa olivat kauppatieteet, tuotantotalous, energiatekniikka ja konetekniikka. Eniten hakijamäärä nousi tuotantotaloudessa, johon oli 121 hakijaa enemmän kuin viime vuonna. Toiseksi kovinta nousu oli ympäristötekniikassa, jossa oli 75 hakijaa enemmän, ja kolmanneksi konetekniikassa, jossa hakijoita oli 69 edellisvuotta enemmän.

  ”Suosituimmat koulutusohjelmamme ovat vuosien saatossa pysyneet liki samoina, mutta on todella hienoa nähdä näin isoa kasvua etenkin kovan tekniikan puolella. Nuoret selkeästi ymmärtävät kestävien arvojen merkityksen, sillä ne ovat koulutusohjelmissamme läpileikkaava teema”, koulutuksesta vastaava vararehtori Jaana Sandström toteaa.

  LUT:lle otetaan yhteishaussa tekniikan alalle 335 opiskelijaa ja kauppatieteisiin 120 opiskelijaa.

  LUT:hen voi tulla valituksi myös suomenkielisiin ja englanninkielisiin maisteriohjelmiin, joiden hakuaika syksyllä 2017 alkaviin opintoihin päättyi jo aiemmin. LUT:n maisteriohjelmiin oli tänä vuonna 2210 hakijaa. Suomenkielisin maisteriohjelmiin haki 24 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, mikä on samalla kaikkien aikojen ennätys. Kansainvälisiin maisteriohjelmiin hakeneiden määrä laski lukukausimaksuista johtuen, kuitenkin odotettua vähemmän.

  Kokonaisuudessaan kaikki haut yhteen laskien LUT:hen otetaan tänä vuonna yhteensä 1070 uutta opiskelijaa. Yhteisvalintojen pääsykokeet järjestetään touko-kesäkuussa. Yhteishaussa opiskelupaikan saaneille ilmoitetaan valinnasta viimeistään 30.6.

  Share: