26.3.2015

    Lentokonetekniikan ammattilaisia koulutetaan Pirkanmaalla ensi syksystä alkaen

    TTY ja TAMK käynnistävät yhteistyön, joka mahdollistaa lentokonetekniikan opetuksen molemmissa oppilaitoksissa syksystä 2015 alkaen. Opetuksen uusi toteuttamismalli avaa Pirkanmaalle koko Euroopan tasolla uuden ja ainutlaatuisen opintoputkimahdollisuuden.

    TAMKissa voi opiskella lentokonetekniikkaan suuntautuvan koneinsinöörin tutkinnon, ja TTY:llä konetekniikan diplomi-insinöörin tutkintoa voi täydentää lentokoneiden järjestelmätekniikkaan painottuvalla opintokokonaisuudella.

    TAMK on Suomessa ainoa ammattikorkeakoulu, jossa voi erikoistua lentokonetekniikkaan. TTY:llä lentokoneiden järjestelmätekniikan erikoistumismahdollisuus on diplomi-insinööriopinnoissa uusi avaus, joka ei pyri kilpailemaan muiden kotimaisten yliopistojen kanssa. Korkeakoulujen opinnot toteutetaan yhteistyönä, johon TAMKin ja TTY:n lisäksi osallistuu Euroopan johtaviin lentokaluston elinkaaren tukipalvelujen tarjoajiin kuuluva Patria Aviation Oy..

    Share: