5.1.2015

  Suomen ensimmäinen satelliitti avaruuteen ensi syksynä

  Opiskelijaprojektina rakennettu Aalto-1-satelliitti laukaistaan avaruuteen ensi syksynä. Projekti alkoi vuonna 2010 ja siinä on ollut mukana noin 80 opiskelijaa, jotka ovat rakentaneet satelliitin projekti- ja opinnäytetöinään.

  Satelliittia kantava raketti laukaistaan kiertoradalle noin 80 muun nanosatelliitin kanssa.

  – Tarkka päivämäärä selviää vasta myöhemmin. Satelliittimme valmistuu kesään mennessä, jonka jälkeen toimitamme sen eteenpäin rakettiin integroitavaksi laukaisuvälittäjän kautta. Kesän aikana siihen tehdään tulevassa laukaisupaikassa vielä tarvittavat testaukset, projektin vastuullinen johtaja, professori Jaan Praks kertoo.

  Satelliitin insinöörimalli on parhaillaan testattavana Espoon Otaniemessä. Siellä satelliittia testataan. Satelliitin uskotaan olevan laukaisukunnossa viimeistään kesällä..

  Share: