12.2.2015

    TTY täyttää pyöreitä vuonna 2015

    Tampereen teknillinen yliopisto juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan.

    Vuoden aikana yliopisto nostaa esille juhlavuoden teemaksi valittua valoa eri tavoin. Valo kuvastaa toivoa ja elämää, ja se myös linkittää TTY:n tulevaisuuteen. ”Valoa Tulevaisuuteen” -teema viestittää sitä, että tiede ja teknologia ovat keskeisessä roolissa yhteiskunnan ongelmien ratkaisemisessa ja luovat mahdollisuuden valoisampaan tulevaisuuteen.

    Vuosi 2015 on myös YK:n valon teemavuosi.

    TTY:n historia kulkee rintarinnan maamme teollisuuden ja yritystoiminnan kehityksen ja kasvun kanssa. TTY:n syntyyn vaikutti vahvasti erityisesti pirkanmaalaisen teollisuuden tarve saada korkeakoulutettua työvoimaa ja tutkimukseen perustuvaa osaamista.

    Koneenrakennusteollisuuden murros kohti älykkäitä ja energiatehokkaitta koneita perustui suurelta osin TTY:n kanssa tehtyyn yhteistyöhön.

    ICT-sektorin, erityisesti Nokian, mobiiliteknologian osaaminen linkittyi, ja linkittyy edelleen vahvasti TTY:llä tehtyyn signaalikäsittelyn perustutkimukseen. Bioteknologian nousussa TTY on ollut mukana yhdessä Tampereen yliopiston kanssa luomassa uutta teollisuuden haaraa, ihmisen varaosateollisuutta. Tulevaisuudessa TTY:n näkee itsensä paitsi elinkeinoelämän uudistajana myös globaalien ongelmien ratkaisijana teknologiaa hyödyntäen..

    Share: