21.11.2015

    Oulun yliopistolle korkea arvosana kansainvälisiltä opiskelijoilta

    Oulun yliopisto on kansainvälisten opiskelijoiden mielestä yksi Suomen parhaista yliopistoista opiskella. Kyselyssä Oulun yliopisto sijoittui ensimmäiselle sijalle yhdessä Tampereen teknillisen yliopiston, Helsingin yliopiston ja Jyväskylän yliopiston kanssa. Kaikki neljä yliopistoa saivat arvosanan 9+.

    Parhaiten kyselyssä menestyneitä yliopistoja kiiteltiin muun muassa hyvin järjestetyistä opiskelijapalveluista ja korkeasta akateemisesta tasosta.

    Hollantilaisen StudyPortals-yrityksen kyselyssä kansainväliset opiskelijat antavat pisteitä kokemuksistaan eri maiden yliopistoissa. Tänä vuonna Euroopan maiden sarjassa Suomi kiri toiseksi. Suomen pistekeskiarvo oli 8,95. Parhaana eurooppalaisena maana opiskella kansainväliset opiskelijat pitävät Irlantia pistekeskiarvolla 9,04.

    Pohjoismaiset yliopistot menestyivät kyselyssä kaiken kaikkiaan erinomaisesti. Suomen perään kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuvat Ruotsi ja Tanska ja kahdeksanneksi Norja.

    Lisätietoa: http://www.studyportals.com/press-releases/scandinavia-still-leading-in-international-student-satisfaction/

    .

    Share: