23.5.2014

  LUTES auttaa yrityksen perustamisessa

  Yrittäjyysyhteisö LUTES (LUT Entrepreneurship Society) järjestää ensimmäistä kertaa kymmenen viikon mittaisen yrittäjyysohjelman eli Summer Launchpadin 7. kesäkuuta alkaen. Lappeenrannan teknillisessä korkeakoulussa pidettävän ohjelman 12 tiimiä on valittu, ja perimmäinen tarkoitus on jalostaa osallistujien yritysideoita ja auttaa heitä oman yrityksen perustamisessa.

  ”Haku ohjelmaan oli avoin, ja tiimeissä ahertaa noin kolmekymmentä ihmistä yhteensä. Osalla on jo yritys valmiina mutta alkutekijöissään. Tiimejä valmentavat kokeneet yrittäjät, ja meillä on oma Camp Manager Markus Siivola, joka hoitaa kesäohjelman käytännön järjestelyjä”, LUTESin puheenjohtaja, kauppatieteiden opiskelija Markus Laukkanen sanoo.

  Suurin osa yrittäjyysohjelmaan valituista opiskelijoista on suomalaisia, mutta joukossa on myös muutama thaimaalainen ja venäläinen. Osallistujat ovat pääsääntöisesti LUT:lta.

  ”Tiimejä on laidasta laitaan. Mukana on muutama pelinkehittäjätiimi, taiteen ja talouden yhdistämisestä innostunut interior design -tiimi, mobiilisovellusten kehittämistiimejä, konsultaatiopalveluita suunnitteleva tiimi, 3D-printtauksesta kiinnostunut tiimi sekä teknisiä palveluita sekä luomuaurinkolaseja kehittelevät tiimit”, Laukkanen kertoo.

  Yrittäjätiimien päävalmentajana toimii Lappeenrannan Technopoliksen innovaatiopalveluissa työskentelevä Kimmo Häyrinen. Häyrinen ja ohjelman muut noin 20 valmentajaa jakavat tiimeille neuvoja tuotekehityksestä ja -testauksesta, myynnistä, markkinoinnista, rahoituksesta sekä lakiasioista.

  Tiimit saavat LUT:n ylioppilastalolta tilat ympärivuorokautiseen käyttöönsä. Opiskelijat saavat ohjelman suorittamisesta kymmenen opintopistettä. Syyskuun alkupuolella järjestetään Demo Day, jossa opiskelijatiimit esittelevät kehittämänsä yritysideat bisnesenkeleille ja yleisölle.

  ”Sparraamme osallistujia menemään heti asiakkaiden luo ja miettimään esimerkiksi teknillisen idean kaupallistamista. Ennen kaikkea rohkaisemme opiskelijoita hyppimään omille epämukavuusalueille. Vain sillä tavalla voi saavuttaa jotain”, Laukkanen jatkaa..

  Share: