22.11.2015

  Omasta huvista yritykseksi

  22Loiste Interactive on vuoden 2013 syyskuussa perustettu tietokonepelejä kehittävä startup. Yrityksen ensimmäinen peli julkaistaan digitaalisesti kuluvana syksynä.

  Yksi yrityksen perustajista, Lappeenrannan teknillisen yliopiston konetekniikan teekkari Oskari Samiola, sai idean INFRA-peliin vuonna 2011 katsottuaan Mureneva Amerikka –nimisen dokumentin.

  Yrityksen muut perustajat ovat Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtuurin opiskelija Jukka Koskelainen, Keravan ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn opiskelija Mikko Viitaja sekä Oulun ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyä opiskellut Aleksi Juvani. Kaikki neljä ovat 20-23 –vuotiaita.

  “Aluksi rakensimme peliämme Portal 2 -pelin sisälle huvin vuoksi. Vuoden kehitystyön jälkeen pelimme kasvoi niin suureksi, että sen saattoi erottaa omaksi kokonaisuudekseen”, Samiola kertoo.

  Väkivallattomassa INFRA-pelissä pelaaja kulkee romahtamispisteessä olevassa kaupungissa ja dokumentoi havaitsemiaan vaurioita. Tarkkailutehtävä muuttuu selviytymistaisteluksi, kun rakennukset sortuvat pelaajan ympärillä.

  Internetissä toimivan digitaalisen Steam-pelikaupan käyttäjistä 45 000 ilmoitti konseptin nähtyään olevansa valmiita ostamaan pelin. Tämän jälkeen ystävykset perustivat yrityksen ja alkoivat etsiä rahoitusta pelin kehittämiseen.

  “Etsimme sijoittajia muun muassa Slush-tapahtumasta, mutta lopulta löysimme lähes kaiken tarvittavan rahoituksen perhepiiristä.”

  Yrityksellä oli myös rahankeruukampanja Indiegogo-palvelussa, mistä INFRA-peliä pystyi ennakkotilaamaan 25 dollarin hintaan. Kuluvan vuoden alussa rahaa oli kertynyt noin satatuhatta euroa, ja ystävykset pystyivät aloittamaan pelin täysipäiväisen kehityksen.

  “Tulevaisuudessa meidän on tarkoitus laajentaa peliä ja myöhemin tehdä sille jatko-osakin. Yhden tuotteen varaan emme tosin yritystämme halua rakentaa, joten välissä varmaankin kehitämme muita pelejä ensin.”

  Muille yrityksestä haaveileville opiskelijoille Samiolalla on viesti: “Toteuta ideasi nyt, kun sinulla ei todennäköisesti ole suuria kuluja, perhettä tai asuntolainaa.”

  Faktat:

  Yrityksen nimi: Loiste Interactive Oy
  Perustamisvuosi: 2013
  Perustajat: Oskari Samiola, Jukka Koskelainen, Mikko Viitaja, Aleksi Juvani
  Tuote: Tietokonepelit
  Tavoite: Olla taloudellisesti kannattava ja itsenäinen, kehittää uusia pelejä, toimia peliteollisuudessa pioneerina tuottaen täysin uudenlaisia pelejä
  Muuta: Noin viisi työntekijää, kymmenen omistajaa, toimisto Hämeenlinnassa
  Verkkosivu: infragame.net

  Teksti: Maria Huusko, Kuva: Loiste Interactive

   .

  Share: