12.5.2014

  Päivädiskoilu poiki yritysidean

  Tarvitsetko tilaa? Onko tiedossa bileet, vuosijuhlat, polttarit, häät, messut, tiedotustilaisuus, videoesitys, konsertti, saunailta tai workshop? Tilaisuuksien järjestäjää auttaa Venuu.fi, lokakuussa 2013 startannut tapahtumatilojen hakupalvelu.

  ”Järjestin nykyisen yhtiökumppanini Jerome Saarisen kanssa Aalto-yliopistossa 50–70 hengen lounasdiskoja: Tunti tanssia keskellä päivää, jonka jälkeen mennään lounaalle hikisenä mutta onnellisena. Huomasimme järjestäjinä, että mielenkiintoisia tiloja on todella vaikea löytää”, kertoo Jasu Koponen. Oma tarve kirvoitti Koposta ja Saarista rakentamaan nettipalvelun, joka tekee minkä tahansa tapahtuman järjestämisestä helpompaa. Venuu paikkaa markkinoiden aukkoa: aikaisemmin ei ollut pitkälle vietyä palvelua tilojen löytämiseen. ”Meiltä löytää tiloja seminaareihin, häihin, cocktailtilaisuuksiin – lähtökohtaisesti mihin vain yksityis- tai yritystilaisuuteen. Hyvien kuvien ja tarkkojen tietojen ansiosta sopivien tilavaihtoehtojen löytäminen on nopeaa”, Koponen lupaa. ”Samalla tietenkin tuomme tilojen tarjoajille maksavia asiakkaita. ”

  Myyntiä jo ennen starttia

  Uusille yrittäjille alkutaival on ollut huikea seikkailu, ja yllätykset ovat olleet pääasiassa positiivisia. Konsepti on vaikuttanut toimivalta, ja työntekijöillä on piisannut intoa. Lähijoukot ovat tsempanneet tuellaan. Vajaan vuoden toimineessa Venuussa on vauhti päällä. Ensimmäinen palveluversio saatiin julkaistua 1. lokakuuta, ja jo sitä ennen palvelua oli saatu myytyä tilojen tarjoajille. Tällä hetkellä Otaniemessä toimivassa startup-yrityksessä on kahdeksan työntekijää. Heitä yhdistää Aalto-yliopiston lisäksi samanhenkisyys ja vahva palo rakentaa jotain suurta.

  Globaalit mahdollisuudet kutkuttavat

  Venuu.fi:ssä oli alkuvuodesta yli 300 tilaa pääasiassa Helsingin ja Turun seuduilta. Vuoden 2014 tavoitteena on saada haltuun koko Suomi sekä ottaa alkuaskeleet ulkomaille rantautumiseen. ”Kaikilla tapahtumajärjestäjillä ympäri maailmaa on sama ongelma, joten palvelullamme on globaalit mahdollisuudet, Koponen toteaa. ”Viiden vuoden päästä tavoitteenamme on toimia useammassa maassa. Kehitämme reseptin, jolla Venuu.fi viedään tehokkaasti kaikkialle. ”Alussa fokus on vahvasti tapahtumatiloissa, jatkossa kauttamme löytää tapahtumiin myös vaikkapa pitopalvelun, kalusteet ja dj:n”, Koponen maalailee.

  Teksti: Marju Hulttinen
  Kuva: Teemu Granström

  .

  Share: