19.3.2014

    Anneli Pauli on valittu LUT:n rehtoriksi

    Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) uudeksi rehtoriksi on valittu dosentti, maa- ja metsätaloustieteiden tohtori Anneli Pauli (58). Hän kertoo tavoitteekseen LUT:n nostamisen kansainvälisesti arvostetuksi yliopistoksi ydinosaamisalueillaan, joita ovat vihreä energia ja teknologia, kestävän kilpailukyvyn luominen ja kansainvälisenä Venäjä-yhteyksien rakentajana toimiminen.

    ”Tärkeimmät periaatteet koulutuksessa, tutkimuksessa ja innovaatiotoiminnassa ovat laatu ja vaikuttavuus. Nämä käyvät käsi kädessä, eivätkä ole toistensa vaihtoehtoja. Tästä haluan pitää kiinni”, Pauli sanoo.

    Tällä hetkellä Pauli työskentelee tiedekeskus Heurekan johtajana. Hän on Aalto-yliopiston kunniatohtori ja Jyväskylän yliopiston hallituksen jäsen.

    Pauli on työskennellyt vuosia Euroopan komission tutkimuksen ja innovoinnin pääosaston varapääjohtajana ja komission yhteisen tutkimuskeskuksen varapääjohtajana. Hän on toiminut myös Suomen Akatemian ylijohtajana ja pääsihteerinä.

    Uuden rehtorin kausi alkaa 1. heinäkuuta 2014 ja kestää neljä vuotta. Nykyinen rehtori Ilkka Pöyhönen on toiminut rehtorina kuusi vuotta, ja hänen toimikautensa päättyy kesäkuun lopussa.

     .

    Share: