29.10.2013

    Verstas Arkkitehdit voitti Campus 2015 –arkkitehtikilpailun

    Kuva: Verstas Arkkitehdit

    Suomalainen Verstas Arkkitehdit Oy on ehdotuksellaan ”Väre” voittanut Aalto-yliopistokiinteistöjen arkkitehtuurikilpailun uudesta kampusrakennuksesta. Tuomariston mukaan ehdotus onnistui parhaiten kilpailutehtävän haasteellisissa ja osittain ristiriitaisissakin vaatimuksissa. ”Väreen” ovat suunnitelleet Väinö Nikkilä, Jussi Palva, Riina Palva ja Ilkka Salminen.

    ”Palkintolautakunta uskoo, että voittajaehdotuksen myötä saadaan uusi malli tulevaisuuden yliopistokampusten oppimisympäristöille, niin Suomessa kuin kansainvälisestikin”, palkintolautakunnan puheenjohtaja, dekaani Helena Hyvönen toteaa.

    Palkintolautakunnan mukaan voittajatyön yksinkertainen perusmoduuli on selkeä ja erottuva arkkitehtoninen kokonaisuus.

    ”Olemme uusi yliopisto ja haluamme kunnioittaa kaikkien perustajakorkeakoulujemme omaleimaisuutta rakentaessamme yhteistä pääkampustamme Otaniemeen. Voittajaehdotus heijastaa hienolla tavalla yhteisiä arvojamme ja arvostaa olemassa olevaa ympäristöä samalla kun siinä visioidaan vahvasti tulevaisuutta”, Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri sanoo.

    Toiseksi kansainvälisessä arkkitehtuurikilpailussa sijoittui nimimerkki ”492700 Leap”, jonka on laatinut Arkkitehtitoimisto Esa Ruskeepää. Kolmanneksi tuli nimimerkki ”stay strong sweetie”, joka on espanjalaisen arkkitehti Luis Martínez Santa-Marian suunnittelema.

    Kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen tuli 189 kilpailuehdotusta, joista kuusi valittiin jatkoon. Tärkeimpinä arvostelukriteereinä kilpailussa olivat korkealaatuinen arkkitehtuuri, kustannustehokkuus ja ekologinen kestävyys..

    Share: