24.4.2013

  Kiinasta Suomeen startup-yrittäjäksi

  Bocheng Chen uskoo vahvasti liikeideaansa. Hänen yrityksensä tuote Yamii on ilmainen diili-palvelualan kännykkäsovellus, joka hyödyntää paikannusteknologiaa.

  Bocheng Chen on ehtinyt työskennellä Kiinassa IBM:n palveluksessa ja on yksi menestyneen Rightol Media -yrityksen perustajista. Suomeen hän päätyi perhesyistä maaliskuussa 2010 ja ajatus startup-yrityksestä heräsi.

  Yrityksen alkuvaiheessa on riittänyt haasteita. Yrityksen ensimmäinen tuote Yawii ei menestynyt toivotulla tavalla. Toinen yrityksen alkuperäisistä perustajista jätti yrityksen, mutta Chen jatkoi sitkeästi liikeidean kehittämistä.

  Yamiin prototyyppi syntyi lokakuussa 2012.

  Uuden tuotteen myötä hän on koonnut ympärilleen osaavan ja innostuneen tiimin. Myynnistä ja markkinoinnista vastaa Teemu Chen, jolla on kokemusta projektinhallinnasta ja viestinnästä niin Suomessa kuin Kiinassa. Song Liang vastaa palvelun Android-sovelluksesta ja Alex Zhou iOS-sovelluksesta.

  – Startup-yritys vaatii paljon aikaa ja energiaa, eikä tuloksia synny hetkessä. Uskoni liikeideaan ja paikannusteknologiaan säilyi kuitenkin vahvana ja etsin sinnikkäästi tiimiini lisävahvistuksia, Chen kertoo.

  Yamii käynnistyi helmikuussa 2013 ja toimii tällä hetkellä niin iOS- kuin Android-ympäristössä. Se koostuu kahdesta osasta: Yamii for Business tarjoaa pk-yrityksille mahdollisuuden markkinoida palvelujaan ja tuotteitaan toimivan alustan avulla. Yamii Deals puolestaan etsii lähistön maukkaat alennukset ja välittää tiedon suoraan käyttäjän puhelimeen. Palvelu tarjoaa alennuksia käyttäjän sijainnin mukaan.

  Puolentoista kuukauden saldona lähes sata helsinkiläisyritystä on lähtenyt mukaan Yamii-palveluun. Yritys tekee tällä hetkellä töitä markkinoinnin ja tunnettuuden parantamisessa. Tavoitteena on tulevaisuudessa laajentaa toimintaa ulkomaille ja suuremmille markkinoille.

  – Yamii-projekti on avoinna motivoituneille osaajille, sanoo Chen.

  – Menestys tulee aikanaan, kun jaksaa yrittää ja uskoa itseensä, Chen rohkaisee niin uusia startup-yrittäjiä kuin niitä, joilla on pettymyksiä takanaan.

  FAKTAT

  YRITYKSEN NIMI:  LBB Solutions Oy

  PERUSTAMISVUOSI: 2011

  PERUSTAJA: Bocheng Chen, IT-alan maisterintutkinto Kiinasta

  TUOTE: Yamii on sijaintiin perustuva ilmainen kännykkäsovellus, joka etsii lähistön maukkaat alennukset ja välittää tiedon suoraan käyttäjän puhelimeen.

  Juttusarjassamme esittelemme startup -yrityksiä, jonka ovat perustaneet teekkarit, DI:t tai muuten tekniikan alalla toimivat henkilöt. Kerro meille omasta startupistasi: paivi.piispa@t-media.fi

  TAVOITE: Toivomme, että Yamii singahtaa Suomesta maailmalle Angry Birdsien lailla.

  SINUN STARTUPISI TÄLLE PALSTALLE?

  Juttusarjassamme esittelemme startup -yrityksiä, jonka ovat perustaneet teekkarit, DI:t tai muuten tekniikan alalla toimivat henkilöt. Kerro meille omasta startupistasi: paivi.piispa@t-media.fi

  Teksti: Pia Salo
  Kuva: Teemu Granström.

  Share: