18.11.2010

  Comptel – Sovelluskehitystä Suomessa ja matkoja Malesiaan

  ”Comptel tarjoaa mahdollisuuden lähteä ulkomaille töihin – jos vain haluaa – koska olemme kansainvälinen firma, jolla on asiakkaita ympäri maailmaa”, kertoo Comptelin Ari Talja.

  Ari Talja, 31, pääarkkitehti

  ”Valmistuin Teknillisestä korkeakoulusta Otaniemestä 2004. Opiskelin teknistä fysiikkaa, mutta keskityin opinnoissani informaatiotekniikkaan ja ohjelmistojärjestelmiin.
  Aloitin Comptelilla kesätyöntekijänä keväällä 2001, jonka jälkeen tein töitä osa-aikaisesti ja kesäisin.Valmistumisestani lähtien olen työskennellyt kokopäiväisenä. Tein myös kääntäjäteknologiaa käsittelevän diplomityöni ja alan pian toimia itsekin diplomityöohjaajana.
  Aluksi tein töitä ohjelmoijana, jonka jälkeen minusta tuli ohjelmistoarkkitehti. Nyt olen pääarkkitehti yhteisellä arkkitehtuuriosastollamme. Pyrkimyksenäni on ollut päästä urallani eteenpäin, mikä on onnistunut Comptelilla hyvin.
  Pääarkkitehtina työni sisältää paljon palavereita, tiimien välistä kommunikointia ja yhteisistä asioista tiedottamista. Näiden lisäksi pysyttelen kärryillä uusista teknologioista ja teen jatkuvaa kehitys- ja suunnittelutyötä. Täällä pääsee seuraamaan pitkäjänteisiä projekteja ja näkemään omien päätöksiensä vaikutukset lopputulokseen.
  Työntekijöidemme ikäjakauma on laaja. Meillä on it-spesialisteina asiantuntijoita, mutta myös kesätöihin tulleita teekkareita, jotka ovat nuorempaa sukupolvea.
  Comptel tarjoaa mahdollisuuden lähteä ulkomaille töihin, jos vain haluaa, koska olemme kansainvälinen firma, jolla on asiakkaita ympäri maailmaa. Itse en ole ollut pidemmällä komennuksella, vaikka olenkin reissannut paljon. Seuraavaksi lähden Kuala Lumpurin toimistollemme Malesiaan viikoksi välittämään tietoa ja ajatuksia tulevista projekteista.”

  Comptel on televiestintään erikoistunut kansainvälinen ohjelmistoyritys. Toimitamme teleoperaattoreiden liiketoimintaa edistäviä ohjelmistoja.

  Olemme myyneet ratkaisujamme 280 asiakkaalle 85 maahan. Asiakkaitamme ovat mm. TeliaSonera, Elisa, DNA, América Movil, Bharti Airtel ja Vodafone.

  Comptelilla on toimipisteitä kaikissa maanosissa. Tuotekehitystä teemme Helsingissä, Readingissä (UK), Oslossa, Kuala Lumpurissa ja São Paulossa..

  Share: