24.4.2013

    Metso vie eksoottisiin maihin

    Metso: Johanna Sumen Arto HalonenKiina, Chile, Brasilia, Etelä-Afrikka, Australia… Metso on vahvasti kansainvälinen yritys, joka tarjoaa työntekijöilleen monipuolisia uramahdollisuuksia. Johanna Sumenista ja Arto Halosesta on Metson leivissä tullut melkoisia maailmanmatkaajia.

    Johanna Sumen, 39, Manager HR systems & reporting

    Tutustuin paperiliiketoimintaan asuessani Oulussa. Olin Stora Ensossa erilaisissa tehtävissä, kuten kesätöissä lähettinä, myynnin laskutuksessa ja lopulta projektisihteerinä. 90-luvulla nuorten oli haastavaa työllistyä ja olin erittäin onnellinen työkokemuksista.

    Minulla ei itse asiassa ole insinööritaustaa ollenkaan. Opiskelin Oulaisten ammatti-instituutissa sihteerilinjalla, jonka jälkeen suoritin Oulun ammattikorkeakoulussa kansainvälisen kaupan tutkinnon.

    Vuonna 1999 aloitin Nokialla assistenttina. Muutaman vuoden kuluttua hain työtä Nokian sisältä Kiinasta. Olin siellä 1,5 vuotta, jonka jälkeen kävin vuoden keikalla Intiassa. Kun palasin Suomeen, hain töihin Nokian toimipisteeseen Espooseen ja muutin Helsinkiin.

    Vuonna 2010 Metsolla aukeni työpaikka, jonka kuvaus vastasi sitä, mitä olin Nokialla tehnyt kaksi viimeistä vuotta. Hain työtä, ja sain sen. Työhöni Metsolla kuuluu segmenttini globaalin organisaatiorakenteen hallinta työntekijäjärjestelmässä. Vastaan myös segmenttini henkilöstöraportoinnista.

    Parasta työssäni on kansainvälisyys ja monipuolisuus. Pääsen välillä matkustamaan aika eksoottisiinkin kohteisiin. Viimeksi olen ollut Kiinassa Xi’anissa ja eksoottisimpana mieleeni on jäänyt Brasilia. Erilaiset kulttuurit tuovat työhön myös haasteita.

    Mukavat ihmiset tekevät Metsosta hyvän työympäristön. Olen ollut myös tyytyväinen esimiehiini. Olen aina saanut heiltä apua ja tukea tilanteen mukaan.”

    Arto Halonen, 31, Vice president of global supply chain

    Koulutukseltani olen diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri. Minua on aina kiinnostanut yritysmaailma ja sen taloudellinen puoli. Metso on iso ja alallaan johtava työnantaja ja opiskeluaikana se oli minulle toivetyöpaikka.

    Aloitin työurani Metsolla kesätöissä Tampereen tehtaan hankintaosastolla. Sain Metsolta lopulta diplomityöpaikan ja valmistuin koulusta vuonna 2006. Diplomityön jälkeen aloitin myyntianalyytikkona uudessa kehitysprojektissa.

    Metso on aidosti kansainvälinen yritys. Työvuosieni aikana olen saanut matkustella ja tutustua koko organisaatioon eri maissa, kuten Chilessä, Australiassa ja Etelä-Afrikassa. Se on luonut hyvän pohjan koko uralle.

    Urani Metsolla on edennyt sopivissa askelissa: koko ajan on ollut riittävästi haasteita ja toimenkuva on muuttunut sopivassa tahdissa. Nykyisessä työtehtävässäni olen ollut vuoden alusta asti. Vastaan jakelukeskuksista ja globaalin toimitusketjun hallinnasta ja kehittämisestä.

    Metsolla on hyvä työilmapiiri ja samahenkisiä ihmisiä. Ei ole turhan ryppyotsaista menoa. Kaksi ensimmäistä vuotta esimieheni oli samassa toimistossa kanssani. Sen jälkeen esimies on ollut toisella mantereella. Se antaa tietyn vapauden tehdä asiat tyylillä, jonka itse kokee parhaaksi.

    Metso tarjoaa erilaisia urapolkuja ja mahdollisuuksia. Tulevaisuudelta toivon, että saan nykyisessä tehtävässäni tuloksia aikaan ja sitä kautta uusia mahdollisuuksia.

    Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-,  voimantuotanto-, öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä.

    Tavoitteemme on olla johtava teknologia- ja palvelutoimittaja kaikissa liiketoiminnoissamme. Olemme sitoutuneet kantamaan henkilökohtaista vastuuta omasta ja muiden turvallisuudesta. Korostamme aina HSE-vaatimuksiamme asiakkaiden, toimittajien ja muiden sidosryhmien kanssa toimiessamme.

    www.metso.com

    Teksti: Helena Hyvönen
    Kuva: Teemu Granström
    .

    Share: