12.12.2017

  Koodi haltuun ja globaaliksi toimijaksi – Supermetrics kasvaa kohisten

  Harva yritys Suomessa on kansainvälisen tason toimija, jonka työntekijänä voi paitsi menestyä, myös voittaa pokaalin hauskoista sukista.

  Mikael Thuneberg
  Perustaja, CEO

  ”Halusin Googlen T-paidan. Sellaista lupailtiin eräällä nettiforumilla sille, joka kehittäisi työkalun, joka hakisi Google Analytics -dataa käyttövalmiiksi taulukkoon.

  Olen koulutukseltani valtiotieteiden maisteri. Aiempaan työhöni kuului kerätä dataa eri lähteistä. Lukujen siirtäminen copy-pastella Exceliin oli työlästä, joten kehitin skriptin automatisoimaan hommaa. Jaoin sen ilmaiseksi, ja se herätti paljon kiinnostusta. Googlekin innostui, ja sain myös kaipaamani paidan.

  Yhteydenottoja tuli ympäri maailmaa. Nykyään työkaluamme käyttävät suuret kansainväliset toimijat. Esimerkiksi BBC mittaa sivujensa sisällön kiinnostavuutta meillä.

  Startup-yrittäjänä on kestettävä kaaosta. Kasvamme koko ajan ja teemme samalla voittoa. Vaikeinta on ollut oppia jakamaan vastuuta. Tein tätä niin kauan yksin, että nyt tuntuu oudolta, kun ei tarvitse itse tehdä kaikkea.”

  Tämä on rakettimainen kasvutarina.

  Duleepa Wijayawardhana
  CTO

  ”Parhaat ohjelmoijat ovat usein opiskelleet muutakin kuin ohjelmointia. Minulla on tutkinnot historiassa ja saksan kielessä. Työskentelin aiemmin pelialalla, ja ehdin kokeilla myös yrittäjyyttä.

  Työskentelen teknologiavastaavana Supermetricsillä. Vastaan muun muassa teknisten ratkaisujen kehittämisestä, etsin osaajia ja olen osaaja itsekin. Tuen tiimin muita jäseniä heidän tavoitteissaan, koordinoin ja ohjelmoin.

  Olemme tekemiseen intohimoisesti suhtautuva globaali toimija. Täällä unelmoidaan ja tehdään unelmista totta. Kun oikeat tekijät löytyvät, kaikki on mahdollista.

  Toimistossamme ei käytetä kenkiä, vaan kaikki kulkevat sukkasillaan. Se oli aluksi outoa, mutta nyt siitä otetaan irti kaikki ilo – oikein hauskoista sukista voi saada jopa pokaalin.”

  Täällä pomon voi haastaa vaikka pöytäjalkapallomatsiin.

  Harri Lampi
  Software developer

  ”Koodi pitää ottaa aina haltuun. Se on jokaisessa työpaikassa uusi. Kun taustalla pyörivän kokonaisuuden ymmärtää, alkaa varsinainen työnteko.

  Tekniikka on aina kiinnostanut minua. Luin yliopistossa pääaineena web-teknologioita ja sivuaineena oli käytettävyys.

  Työssäni kehitän tietolähdeconnectoreita: tutkin eri palveluiden rajapintoja, joista dataa saadaan, ja luon niihin sopivat hakupalikat. Olen luontainen ongelmanratkaisija, ja opin mielelläni uutta.

  Meillä on tosi rento työilmapiiri, jossa pääsee hyödyntämään omaa osaamistaan ja tekemään itsenäisiä päätöksiä. Näen mahdollisuuksia valtavan paljon, sillä tulevaisuudessa lähes kaikki tulee linkittymään jollain lailla tietotekniikkaan.

  Tietotekniikka tulee pysymään pinnalla pitkään.

  Supermetrics - logo

  Helsinkiläinen Supermetrics on yksi Suomen nopeimmin kasvavista startupeista ja kärkipäässä Kauppalehden tilinpäätöksiin perustuvassa suomalaisten yritysten listauksessa. Supermetrics on perustettu 2013, ja sen päätuote on Google Sheets -taulukkolaskennan yhteydessä toimiva tuote, jolla käyttäjät voivat hakea markkinointidataa eri lähteistä. Supermetricsin globaaliin asiakaskuntaan kuuluvat mm. BBC, Warner Bros ja Time Inc.

  www.supermetrics.com

   

  Artikkeli on toteutettu yhdessä Supermetricsin kanssa.
  Teksti: Elli Collan Kuvat: Jani Karlsson

  Share: