8.1.2017

  Tampereella järjestetään avoin innovaatioseminaari

  Miten innovaatioita tuotetaan ryhmätyönä? Mikä tekee hyvän ryhmän ja kenen kanssa pitäisi tehdä yhteistyötä? Mikä on sosiaalipsykologian rooli tässä kaikessa?

  Innovation meets psychology -seminaarissa Tampereen teknillisessä yliopistossa 12.1.2017 kuullaan neljä inspiroivaa puheenvuoroa innovoinnista sosiaalisena toimintana, ryhmätyöskentelystä sekä yrittäjyydestä. Englanninkielinen seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille alasta ja taustasta riippumatta. Tervetuloa kuulemaan huippupuhujia ja osallistumaan työpajaan – millainen on sinun kognitiivinen profiilisi?

  Aika: torstai 12.1.2017 kello 14.15–18.00
  Paikka:
   TTY, Tietotalon Sali TB103 (Korkeakoulunkatu 1, Tampere)

  Ohjelma ja puhujat:

  The innovator inside you is tomorrow’s professional
  Ravi Daswani
   kertoo itsensä löytämisen matkastaan sekä työskentelystään Googlella, Facebookilla ja myöhemmin perustamissaan useissa start-up yrityksissä. Hän paneutuu muun muassa siihen, mikä tekee näistä IT-taloista loistavia paikkoja työskennellä ja miten yritykset ovat luoneet kulttuurin, joka edesauttaa innovaatioiden syntymistä.

  Innovate or die — Deep insights into innovation psychology
  Professori Vesa Routamaa Vaasan yliopistosta valottaa innovaatiotoiminnan kongitiivisia lähtökohtia. Hän on yksi harvoista asiantuntijoista maailmassa, jotka ovat syvästi perehtyneet persoonallisuuksien ja työyhteisöjen väliseen suhteeseen työssä onnistumisessa. Hän kertoo, kuinka sellaiset ryhmät muodostetaan, joissa syntyy innovatiivisia asioita.

  Discover your personal and team innovation style
  Ahmed Shalaby
   on tamperelaisen HITLab Oy:n päästrategikko, joka johtaa yrityksen missiota luoda digitaalisia työkaluja ryhmänmuodostukseen ja laajemmin ottaen ammatillisen yhteistyön edesauttamiseen. Hän puhuu oman kognitiivisen tyylin löytämisestä ja hyödyntämisestä ryhmätyössä. Mielenkiintoisena anekdoottina, Shalabyn tausta on sydänkirurgiassa.

  Using Data Science and Network Analysis to Identify Potential Ties Social Matches
  Professori Hannu Kärkkäinen ja dosentti Thomas Olsson TTY:ltä tutkivat uusia älykkäitä työkaluja tietotyöläisten törmäyttämiseen. Kun tuodaan yhteen verkostoanalyysi, koneoppiminen ja uudenlaiset matchmaking-algoritmit, saattaa lopputuloksena syntyä “tietotyöläisten Tinder”.

  Professional innovation team forming process –työpaja kello 16.30–18.00
  Ahmed Shalabyn ohjaamassa työpajassa pääsee luomaan itsestään kognitiivisen profiilin.

  Innovation meets psychology –seminaarin järjestävät tamperelainen startup HITLab Oy (Human Information Technology Laboratory Oy), joka kehittää digitaalisia, keinoälyyn perustuvia sovelluksia työyhteisöjen kompleksisten kysymysten hallintaan, sekä TTY:n Suomen Akatemian projekti COBWEB, jonka missio on edesauttaa tietotyötä saattamalla yhteen erilaisia, mutta pitkällä tähtäimellä toisilleen merkityksellisiä henkilöitä tai organisaatioita. TTY:ltä mukana ovat tiedonhallinnan ja logistiikan, tietotekniikan sekä matematiikan laboratoriot.

  Lisätiedot:
  dosentti Thomas Olsson, TTY
  Tapahtuma Facebookissa

  Share: