4.12.2014

  Jo kymmenen vuotta diplomi-insinöörejä Vaasasta

  Vaasan yliopiston teknillinen tiedekunta sai oikeuden myöntää diplomi-insinöörin tutkintoja vuonna 2004, eli vuosikymmen sitten.

  Vuosien varrella Vaasan yliopiston teknillinen tiedekunta on kehittynyt, ja nykyisin diplomi-insinööriopinnot voi suorittaa automaatio-, energia-, ohjlemisto- tai sähkötekniikan suunnassa tai Communications and Systems Engineerin -ohjelmassa.

  Teknillisessä tiedekunnassa voi suorittaa tekniikan lisäksi myös kauppatieteiden tutkintoja.

  Tiedekunnan hankkima ulkoinen tutkimusrahoitus on kasvanut merkittävästi viime aikoina. Pelkästään viime vuonna tiedekunnan tilipussiin karttui kolme miljoonaa euroa yliopiston ulkopuolista tutmikusrahoitusta.

  Tutkimusta tehdään viidessä eri tutkimusryhmässä, jotka ovat Tuotannon johtaminen, Älykkäät sähköjärjestelmät, SC-Research, Matemaattinen mallinnus sekä Uusiutuvat energiat.

  Teknillisen tiedekunnan tähtäimessä on olla johtava energia-alan koulutus- ja tutkimusyksikkö tulevaisuudessa. Lisäksi tiedekunta panostaa tuotannon johtamisen osaamiseen koulutuksessa ja tutkimuksessa..

  Share: